Het station in kwestie, archiefbeeld

Medewerker Franse spoorwegen omgekomen nadat hij had geproefd van onbekende vloeistof in station

In Saint-Étienne in Frankrijk is een medewerker (41) van de Franse spoorwegen (SNCF) omgekomen nadat hij had geproefd van een onbekende vloeistof die was achtergelaten in het station waar hij werkte. Dat melden verschillende Franse media en bevestigt de SNCF. Het parket is een onderzoek gestart.

Gisteren in de vooravond krijgt een SNCF-medewerker in het station Châteaucreux in Saint-Étienne een achtergelaten zak in handen met daarin enkele bidons met een onbekende vloeistof. Hij neemt het ietwat vreemde besluit om ervan te proeven. Hij spuwt het uit, maar tevergeefs: hij krijgt stuiptrekkingen en begint te braken. Nog voor de ziekenwagen ter plaatse komt, verliest hij het bewustzijn om niet meer wakker te worden.

Het parket is een onderzoek gestart. Morgen moet een autopsie de precieze doodsoorzaak vaststellen. Er komt ook een toxicologische analyse van het onbekende goedje. Voorlopig zijn er nog geen verdachten opgepakt. De politiediensten gaan nu de camerabeelden analyseren in de hoop te achterhalen wie de vloeistof er heeft achtergelaten.

IN KAART - Saint-Étienne, in het groen aangeduid, ligt in de Loire-vallei in de buurt van Lyon:

Ook de topman van de SNCF heeft intussen zijn medeleven betuigd. "Het is met enorm verdriet dat we kennis hebben genomen van de dood van een van onze collega’s", schrijft hij op Twitter. "Er is een onderzoek gaande om de precieze omstandigheden te achterhalen. Onze gedachten zijn in de eerste plaats bij zijn familie, dierbaren en collega’s."

Meest gelezen