ook dat nog

Man die zich uitgaf als werknemer belastingdienst maakte 328.000 euro buit

© getty

Een 36-jarige man uit het ­Limburgse Beringen is veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien maanden en een boete van 1.200 euro door de ­correctionele rechtbank. Hij ­verstuurde bijna twee jaar lang phishingmails naar bedrijven waarin hij zich voordeed als ­iemand van de ­belastingdienst. Op die manier maakte hij ­minstens 328.000 euro buit.

In de mails riep hij de ­bedrijven op om voorafbetalingen van roerende voorheffing en/of bedrijfsvoorheffing te doen op een rekeningnummer dat op zijn naam stond. Onder de slachtoffers bevonden zich behalve een notariskantoor uit Pelt ook een consultancybedrijf uit Antwerpen en een vastgoedmakelaar uit Gent.

Diegenen die in zijn val trapten, bestookte hij maandelijks of tweemaandelijks met een nieuwe mail waarin hij voorstelde om een bedrag van enkele duizenden euro’s te storten op zijn ­rekening die zogezegd van de ­belastingdienst was.

Het bedrag van 328.000 euro, vermeerderd met intresten en andere kosten, moet de man ­terugbetalen aan zijn slacht­offers. (blg)