Foto: Jasper Jacobs

Vrouw uit Schoten veroordeeld omdat ze haar dochters bleef belagen ondanks contactverbod

Een vrouw (57) uit Schoten heeft 30 maanden cel gekregen omdat ze haar tweelingdochters bleef belagen ondanks een contactverbod. Eerder zat ze 4 jaar in de gevangenis omdat ze in 2015 geprobeerd had om hen te vermoorden. Eens ze vrijkwam, mocht ze van de rechtbank geen contact zoeken met haar dochters, maar ze deed het toch.

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een vrouw uit Schoten veroordeeld tot een effectieve celstraf van 30 maanden omdat ze contact zocht met haar tweelingdochters, ondanks een contactverbod.

De vrouw had acht jaar geleden al geprobeerd om de keel van de tweeling over te snijden. Dat mislukte maar in beroep kreeg ze 5 jaar cel, waarvan 4 jaar effectief. Toen ze in 2021 vrijkwam, kreeg ze een contactverbod opgelegd.

In 2022 vloog ze opnieuw achter de tralies na een klacht van de nieuwe vriendin van haar ex-man. Die had op twee weken tijd een 30-tal oproepen gekregen van een anoniem nummer, dat van de verdachte bleek te zijn.

Uit verder onderzoek bleek dat ze op een maand tijd ook 549 keer contact had gezocht met één van de twee dochters. Het meisje had 14 keer iets teruggestuurd. Ze vertelde de politie dat ze de berichten niet storend vond, maar dat haar moeder er wel mee moest ophouden. 

De moeder bekende de telefoontjes en berichten. Uit het deskundigenonderzoek bleek dat ze een narcistische persoonlijkheid heeft en de verantwoordelijkheid buiten zichzelf legt. De deskundige zag haar toekomst somber in, ook op vlak van recidive.

Haar advocaten hadden om een voorwaardelijke straf gevraagd, zodat ze niet naar de cel zou moeten, zolang ze de voorwaarden zou naleven, maar daar had de rechter geen oren naar. "Er is geen ruimte meer voor gunsten", stelde de rechtbank, die enkel een effectieve celstraf gepast vond.

Meest gelezen