Natuurhulpcentrum

Damhert raakt verstrikt in netten van voetbalgoal in Hamont-Achel

Medewerkers van het natuurhulpcentrum in Oudsbergen hebben vanmorgen een damhert gered uit een voetbalgoal in Hamont-Achel. Het dier zat verstrikt in de netten van de goal. Het damhert is bevrijd en wordt op dit moment opgevangen in het Natuurhulpcentrum tot de eigenaar zich meldt.

"Toevallige passanten merkten vanmorgen het dier in nood op en verwittigden het natuurhulpcentrum", vertelt Dries Damiaens van het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen. “We stuurden eerst één medewerker omdat we dachten dat het mogelijk om een ree ging. Een ree weegt 15 kilogram en kan je in je eentje bevrijden. Maar het bleek om een groot damhert te gaan. Die dieren wegen al snel 70 kilogram en zijn gevaarlijk om alleen aan te pakken, zeker als ze in paniek zijn.”

BEKIJK - Het damhert zit met zijn gewei vast in de voetbalgoal

Eerst verdoofd, daarna bevrijd

Dat het damhert vast kwam te zitten, vindt Damiaens opmerkelijk. “De goal staat op een uitgestrekt terrein zonder andere obstakels. Het is ongelooflijk dat hij zich toch heeft vastgelopen in de netten van de goal. Het dier was in paniek en stampte ook als we hem benaderden.”

We hebben zijn gewei voorzichtig bevrijd uit de netten van de goal. Intussen loopt hij hier alweer rond in het Natuurhulpcentrum

Dries Damiaens, Natuurhulpcentrum Oudsbergen

“We hebben het damhert eerst verdoofd en daarna konden we zijn gewei voorzichtig bevrijden uit de netten van de goal. Intussen loopt hij hier alweer rond in het Natuurhulpcentrum. We zijn nog op zoek naar zijn eigenaar, want damherten komen hier niet in het wild voor. Het is dus een huisdier dat wist te ontsnappen. Als de eigenaar zich niet meldt, dan gaan we zelf op zoek naar een nieuwe eigenaar.”

BELUISTER - Dries Damiaens van het Natuurhulpcentrum Oudsbergen vertelt hoe ze het damhert bevrijd hebben

Meest gelezen