Vladimir Poetin en overloper Gleb Karakulov.
Volledig scherm
Vladimir Poetin en overloper Gleb Karakulov. © ANP / EPA / AP

Overgelopen Russische officier onthult nieuwe details over Poetins leven: “Hij is permanent in lockdown, leeft in informatievacuüm, is paranoïde en bang”

Op 14 oktober 2022 stapt de Russische ingenieur Gleb Karakulov met zijn vrouw en dochter op een vlucht van Kazachstan naar Turkije. Hij schakelt zijn telefoon uit om geen dreigberichten te ontvangen, neemt afscheid van zijn leven in Rusland en probeert te kalmeren. Maar dit is geen ‘gewone’ Russische overloper. Karakulov is een officier van de presidentiële garde van Vladimir Poetin - en een van de weinige Russen die naar buiten zijn getreden met intieme details over het leven van de Russische president. Dit is zijn beklijvende getuigenis.

26 reacties

  • Willy Bogaert

    1 jaar geleden
    Poetin is een krankzinnige leider die de dood van duizenden onschuldige mensen op zijn geweten heeft en hiervoor dient gestraft te worden .Idem voor zijn domme luxe medewerkers
  • Moniek Smets

    1 jaar geleden
    Poetin is een lafaard meer is er niet over te zeggen .
  • Wilfried Verheecke

    1 jaar geleden
    Aan Paul Merckx. Heel juist en kan er nog aan toevoegen: geloof al die vermeende “specialisten” of “denktanks”, onderzoeksgroepen en beterweters niet. Het eerste slachtoffer van de oorlog is “de waarheid”.
  • Azaire Vanhoutte

    1 jaar geleden
    en dat terwijl vrouwen van oliegarden feestvieren in de Franse skigebieden en zomaar rijkelijk kunnen schoppen vanuit hun dure verblijven en waartegen niemand wil optreden Europa is een vod papier met grote gaten en zakken vullers dat terwijl honderden soldaten sneuvelen en verwond geraken waarom geen verbod op deze vrouwen om in Europa te komen vieren maar ja wie wil geen grof geld verdienen ook al zijn ze besmeurt met bloed.
  • Louis Momme

    1 jaar geleden
    Een moedige man die zijn leven en dat van zijn familie riskeert. Hopelijk kunnen ´ze´ hem en zijn gezin voldoende beschermen. Doet mij denken aan Hitler. Ook hij was opgevreten door angst en isoleerde zich. Ook Hitler vertrouwde niemand meer. Hopelijk eindigt dit verhaal zo snel mogelijk op dezelfde wijze.