Direct naar artikelinhoud
NieuwsVRT

Na controverse over inkomen Vandenhaute: VRT-anker Catherine van Eylen neemt ontslag bij NV Huppeldepup

Catherine Van Eylen tijdens een voetbalwedstrijd tussen RSC Anderlecht en het Bulgaarse PFC Ludogorets Razgrad.Beeld BELGA

Catherine Van Eylen, sportanker bij de VRT, heeft ontslag genomen als bestuurder van NV Huppeldepup, de vennootschap van haar en haar man Wouter Vandenhaute. Ze doet dat nadat het weekblad HUMO had bekendgemaakt dat NV Huppeldepup jaarlijks factureert aan voetbalclub RSC Anderlecht.

en

Weekblad HUMO maakte bekend dat NV Huppeldepup jaarlijks 500.000 euro factureert aan RSC Anderlecht. Daar is Wouter Vandenhaute, de man van Catherine Van Eylen, de voorzitter.

Na het HUMO-artikel had Catherine zelf meteen aangekondigd dat ze haar rol bij Huppeldepup zou herbekijken. Dat heeft ze dus ook gedaan, zoals blijkt uit een uittreksel dat in het Staatsblad is verschenen. Ze nam ontslag op 15 februari, een week na het verschijnen van het artikel.

De openbare omroep verdedigde Van Eylen en noemde haar “een toonbeeld van objectieve en professionele journalistiek”. Er was ook nooit sprake geweest van inmenging, klonk het. Er is wel met haar afgesproken dat ze geen reportages presenteert waarin Vandenhaute of Anderlecht centraal staat.