Google maps

Tachtiger belandt met rollator in kanaal in Lommel, buurtbewoner redt hem van verdrinkingsdood

In Lommel is een tachtiger met zijn rollator in het kanaal beland. Een man die in de tuin aan het werken was, is de man onmiddellijk achterna gesprongen en kon hem redden. De tachtiger stelt het goed en moest niet naar het ziekenhuis worden gebracht. 

Een tachtiger is in de buurt van Gelderhorsten in Lommel met zijn rollator in het kanaal terechtgekomen. Dat meldt Het Belang van Limburg en het bericht is bevestigd aan onze redactie. Het is niet duidelijk hoe de man in het water is gesukkeld. Gelukkig voor de man was hulp niet veraf. "Aan de overzijde van het kanaal waren snoeiwerken aan de gang. Een van die mensen is de man achterna gesprongen en heeft hem uit het water geholpen", zegt Björn Bosmans van brandweer Noord-Limburg. 

De ambulance werd ondertussen wel opgeroepen, maar toen die arriveerde, moest er nog weinig gebeuren. "De ambulanciers hebben de man gecontroleerd, maar hij had niet veel medische hulp nodig. We hebben hem niet moeten meenemen naar het ziekenhuis", gaat Bosmans verder. "De man heeft heel veel geluk gehad dat de omstaander zo snel reageerde. Eind goed, al goed." 

Meest gelezen