© Getty Images via AFP

Slecht nieuws voor Thomas Pieters? DP World Tour wint rechtszaak waardoor ze controversiële LIV Tour-spelers, zoals onze landgenoot, kunnen bestraffen

Op de vooravond van het Masters Tournament, het eerste majortoernooi in het golf, kent de strijd tussen de klassieke golfcircuits en de LIV Tour een nieuw hoogtepunt. Volgens de laatste geruchten geeft Sport Resolutions UK, een rechtbank in Londen, de DP World Tour gelijk om spelers die aantreden op de LIV Tour te mogen bestraffen. Morgen wordt het vonnis officieel bekendgemaakt. Zoals de situatie er nu voor staat, zal Thomas Pieters nooit meer aan de Soudal Open en de Ryder Cup kunnen deelnemen.

Christian Ceuterick

Vorig jaar vroegen diverse spelers van de DP World Tour toelating om te mogen starten op het LIV Golf Tour-toernooi in Londen. DP World Tour verbood dit en strafte die spelers die toch startten op dat LIV Golf Tour-event met een boete van 100.000 pond (114.000 euro) en een verbod om nog op een DP World Tour-toernooi aan te treden.

Twaalf Europese LIV Golf-spelers gingen daar niet mee akkoord en maakten een zaak aanhangig bij Sport Resolutions UK in Londen. Na beide partijen in een gesloten zitting in februari te horen, zal de officiële uitspraak mogelijk tijdens de eerste ronde van de Masters, het eerste majortoernooi in het golf waar achttien LIV-spelers aan deelnemen, bekendgemaakt worden.

Als de geruchten kloppen en er geen beroep zal worden aangetekend, zullen Thomas Pieters en co. hun lidmaatschap bij de DP World Tour moeten opzeggen en komen ze ook niet meer in aanmerking voor een Ryder Cup-deelname.

Na de Amerikaanse PGA Tour is de DP World Tour, ofwel de vroegere European Tour, de tweede klassieke tour die een rechtszaak wint en waar LIV Tour Golf-spelers geweerd kunnen worden.

Voor het Masters Tournament dat morgen start, kent deze uitspraak geen gevolgen aangezien deze major een invitatietoernooi is. Alle achttien LIV Golf Tour-spelers zullen de eerste major van het jaar in normale omstandigheden kunnen afwerken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer