Na bijna 12 jaar: lichaam vermiste Britta Cloetens teruggevonden

Britta Cloetens

Het lichaam van de vermiste Britta Cloetens is bijna twaalf jaar na haar verdwijning teruggevonden. Dat meldt het parket van Antwerpen woensdag in een persbericht.

In 2015 werd voor het hof van assisen in Antwerpen al een man veroordeeld tot 30 jaar celstraf voor zijn betrokkenheid in de zaak, maar hij weigerde de exacte locatie te geven van de plaats waar hij het lichaam had gedumpt.

Op paaszaterdag 23 april 2011 werd de toen 25-jarige Britta Cloetens voor het laatst gezien op de Boomsesteenweg in Wilrijk. Ze had die dag een bezoek gebracht aan de Hondagarage, waar Tijl Teckmans als verkoper aan de slag was. Hij had seksuele avances gemaakt, terwijl hij haar een auto toonde. Toen Britta daar niet op wilde ingaan, had hij het kofferdeksel van de wagen hard op haar hoofd laten neerkomen. Britta overleefde de klap niet. Teckmans had haar lichaam vervolgens in de auto gelegd en was naar eigen zeggen richting Ardennen gereden, waar hij het lichaam had gedumpt. Een exacte locatie kon of wilde hij zich echter niet herinneren.

De federale gerechtelijke politie (FGP) Antwerpen en de Cel Vermiste Personen stelden alles in het werk om het lichaam van Britta te vinden, maar het was uiteindelijk een jager die in december 2022 in een bos in de buurt van het Waalse Dinant de menselijke resten terugvond. Het Disaster Victim Identification (DVI) onderzocht de locatie en vond nog bijkomende resten. Op basis van DNA-onderzoek werd woensdag een match gevonden met het DNA-spoor van Britta.

De diensten van slachtofferbejegening hebben het nieuws vandaag ook overgebracht aan de familie van Britta. Het parket vraagt om de familie de tijd en ruimte te geven om het nieuws te verwerken.

Partner Content