Vanaf wanneer is het interessant om op een vaste tariefformule over te schakelen? Energie-expert Dieter Jong legt uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Vanaf wanneer is het interessant om op een vaste tariefformule over te schakelen? Energie-expert Dieter Jong legt uit. © rv / getty images

Nu meer energieleveranciers vast energietarief aanbieden: vanaf wanneer wordt een vast energiecontract weer interessant?

Meer energieleveranciers bieden weer vaste energiecontracten aan. Tegelijk blijven die aanzienlijk duurder dan een variabel alternatief, blijkt uit een vergelijking. Blijft dat zo? Of betalen we binnenkort toch weer meer met een variabel tarief? En wanneer is dan het juiste moment om over te schakelen op een vaste formule?

13 reacties

  • Davy Capri

    1 jaar geleden
    @ Albertdelovendeghem u hebt zeker een punt maar als je als overheid met veel tamtam iets beloofd moet je die belofte ook nakomen om als overheid nog een beetje geloofwaardig te blijven!
  • Jozef Smeyers

    1 jaar geleden
    Ik heb nog een vast contract bij mega voor gas van 2020 dus aan zeer laag tarief, maar na 2 telf. en mail vertikken ze nog altijd om mijn Afrekening door te sturen dus denk goed na moest je een vast contract nemen bij wie je dat doet want ik denk als je terug moet trekken sturen ze geen Afrekening
  • Depre Benny

    1 jaar geleden
    Veel zal het niet meer dalen maar de taksen zullen vrij snel stijgen en blijven stihgen
  • Bruno Beirnaert

    1 jaar geleden
    Ze hebben me verplicht een variabel te nemen, wel dat hou ik zo ook…
  • jan boden

    1 jaar geleden
    Energieleveranciers bieden alleen maar formules aan die interessant zijn voor zichzelf.