Minister voor Pensioenen Karine Lalieux (PS) en Theo Francken (N-VA).
Volledig scherm
PREMIUM
Minister voor Pensioenen Karine Lalieux (PS) en Theo Francken (N-VA). © Photo News / Photo News

Recordbedrag aan leeflonen uitbetaald. Wie krijgt het juist en hoeveel bedraagt dat dan?

PolitiekNooit werd er in België meer geld gegeven aan de leeflonen - 1,25 miljard euro om precies te zijn. 60% van die middelen gaat naar Belgen, 40% naar niet-Belgen. Maar hoeveel bedraagt dat nu juist? Hoeveel mensen in ons land ontvangen een leefloon? En welke redenen zijn er om de stijging te verklaren?

165 reacties

  • sonja van oers

    1 jaar geleden
    Altijd de focus op de werklozen, zieken en leefloners. Maar daar zit t probleem niet. Ze zouden beter alle zelfstandigen die geen belastingen betalen en n bankrekening hebben op de kaaimaneilanden plus alle politiekers eens screenen met al hun graaipostjes. Daar zit t grote geld. Maar de simpele van geest kunnen ze goed manipuleren hé
  • simonne goderie

    1 jaar geleden
    Francken en zijn mede partijgenoten schuiven maar al te graag de focus van zich af ,zeker als er zijn die met een dubbel pensioen zich boven de rest verheven voelen maar nog niet tevreden zijn. Tel daar de miljoenen euro’s aan partijsubsidie op om populisme te preken en mensen tegen mekaar op te zetten zou men beter zwijgen en beschaamd zijn !
  • Mario Vanderlinden

    1 jaar geleden
    Een vervangingsinkomen mag, moet zelfs, bij tegenslag! Om in een leefloon te vertoeven, is er in de levenslijn al iets grondig misgelopen! Het normaalste zou zijn, dat je voor wat, iets terug doet voor de maatschappij. Tenslotte is het ook geld van de gemeenschap. Maar dat er sommigen in warme oorden zitten, vindt ik erover! En ja, het bestaat….dus meer controle staat hier op zijn plaats!
  • JAN VAN ROMPAEY

    1 jaar geleden
    Voor alles en nog wat wordt ons systeem gebruikt en misbruikt.
  • eli bosch

    1 jaar geleden
    Robin Hood steelde van de rijken om uit te delen aan de armen. Onze Roveheid steelt van de werkenden om uit te delen aan de leeghangers.