Georges-Louis Bouchez.
Volledig scherm
PREMIUM
Georges-Louis Bouchez. © VTM NIEUWS

ONZE OPINIE. “Bouchez mag dromen van een centrumrechtse regering, maar zelfs in Vlaanderen is die droom geknapt”

“Georges-Louis Bouchez (MR) droomt van een Zweedse coalitie met CD&V, Open Vld, MR en N-VA. Maar die coalitie haalt bijlange geen meerderheid meer. Frappanter dan de vaststelling dat de centrumrechtse federale regering geen optie meer is, is dat ze dat Vlaams ook niet meer is volgens onze Grote Peiling”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “Zelfs kiezers van Open Vld en CD&V hebben geen vertrouwen in de centrumrechtse regering waar hun partijen deel van uitmaken.”

69 reacties

  • Robert Geysels

    1 jaar geleden
    Voor de mensen die het nog steeds niet begrijpen, als je zonder de partijen die de meeste stemmen halen toch een regering kunt samenstellen die meer dan 50% haalt heb je een meerderheid die op de democratische wijze is verkozen, zo werkt het nu eenmaal.
  • eli bosch

    1 jaar geleden
    Ze denken dat het aan de burgers ligt die steeds extremer worden. Neen het ligt aan hunzelf, ze hebben het zelf veroorzaakt door hun corruptie, totale onbekwaamheid en eigen bevoordeling.
  • Emiel Van Roost

    1 jaar geleden
    Open vld en cd&v zijn vlaamse verraders partijen, niet te vertrouwen, verder de ps wordt opgejaagd door de communisten , in vlaanderen wordt nva opgejaagd door vb. Niet zo goed voor de vorming van een federale regering.
  • WALTER MENSAERT

    1 jaar geleden
    Geef de 25% Vlamigen die op het VB stemmen hun stem terug en daarna kunnen we het VB pas echt inschatten. De vraag is: wie durft met hen in een regering stappen en zullen de vakbonden dit toestaan.
  • Danny Govaerts

    1 jaar geleden
    Als bij volgende verkiezingen de lijnen eens gelijk getrokken worden. Een Vlaamse stem is gelijk aan een Waalse of Brusselse stem. Niet zo als het nu is dat een Waalse stem meer gewicht heeft dan een Vlaamse stem. Het zou al een ander beeld geven van België. En mogelijk moet dan om nog een regering te vormen het cordon verdwijnen.. of moeten we langs Vlaamse zijde een cordon tegen de PS voorbereiden om het evenwicht te bekomen.
  1. ONZE OPINIE. “Waarom N-VA op het podium niet meer over migratie praat”
    PREMIUM

    ONZE OPINIE. “Waarom N-VA op het podium niet meer over migratie praat”

    Uit alle peilingen blijkt dat het één van de twee grote thema’s is voor deze verkiezingen: migratie. En toch zweeg N-VA -op één zin na- volledig over het onderwerp op haar congres. “Het wordt de beslissende gok van deze verkiezingscampagne”, schrijft hoofdredacteur Dimitri Antonissen. “Is Bart De Wever sterk genoeg om van ‘de hard werkende Vlaming moet meer geld overhouden’ de inzet te maken? En in één adem ‘dat andere thema’ én het Vlaams Belang in de schaduw te zetten?”
  2. ONZE OPINIE. “Al lachend zeggen we dat enkel zotten werken, maar eigenlijk valt er niks te lachen”
    PREMIUM
    207

    ONZE OPINIE. “Al lachend zeggen we dat enkel zotten werken, maar eigenlijk valt er niks te lachen”

    Dat het verschil tussen werken en niet werken voor sommige mensen in ons land hooguit dertig euro bedraagt – zoals economen in opdracht van N-VA becijferden – zou iedereen die de voorbije decennia in de Wetstraat heeft rondgelopen het schaamrood op de wangen moeten bezorgen. Zij hebben een land gebouwd waarin mensen die werken en ondernemen onvoldoende naar waarde geschat worden. Een land waarin we op café of aan de keukentafel grappend tegen elkaar zeggen: ‘Het zijn zotten die werken!’ Maar eigenlijk valt er niks te lachen.