Robert Kennedy Jr., neef van JFK, is tweede Democraat die meedoet aan race voor Witte Huis

De Amerikaanse milieu- en antivaccinatie-activist Robert Kennedy Jr., neef van voormalig president John F. Kennedy en zoon van presidentskandidaat Robert F. Kennedy, die allebei vermoord werden in de jaren 1960, doet mee aan de race voor het Witte Huis.

In het nieuws: Dat blijkt uit documenten die woensdag werden ingediend bij de Amerikaanse verkiezingswaakhond, de Federal Election Commission.

  • Kennedy is de tweede Democraat die zich officieel kandidaat heeft gesteld voor de race. In maart lanceerde auteur Marianne Williamson al haar campagne. Langs Republikeinse kant zijn er al vijf officiële kandidaten, waaronder ex-president Donald Trump.
  • De kans dat Kennedy wint, is zeer klein. Hij zal moeten opboksen tegen Joe Biden. Hoewel de president zich nog niet officieel kandidaat heeft gesteld, heeft hij in het verleden al vaker gezegd dat hij opnieuw wil verkozen worden. Presidenten worden meestal niet verslagen na hun eerste termijn, en al zeker niet door kandidaten van hun eigen partij.
  • Kennedy is bovendien merkwaardig voor een Democraat. Hij is immers fel gekant tegen vaccinaties en was een van de politici die tijdens de COVID-pandemie Anthony Fauci aanviel, de bekendste Amerikaanse immunoloog. Kennedy beschuldigde hem ervan “fascisme” te organiseren tijdens de pandemie.

(fjc)

Meer