© Getty Images

Robert Kennedy junior, neef van en antivaxer, is presidentskandidaat voor Democraten

Robert F. Kennedy junior, neef van de vroegere Amerikaanse president John F. Kennedy, wil meedingen als presidentskandidaat voor de Democraten. Hij heeft woensdag zijn kandidatuur officieel ingediend bij de nationale kiescommissie.

Bron: BELGA

De 69-jarige Kennedy is een bekende antivaxer. Hij kreeg al kritiek voor het verspreiden van valse informatie over het coronavaccin en zijn organisatie Children’s Health Defense werd door Meta gebannen.

Kennedy is nog maar de tweede uitdager binnen de Democratische partij voor zittend president Joe Biden. Begin mei maakte de 70-jarige schrijfster Marianne Wilson haar kandidatuur bekend.

Biden zelf liet al uitschijnen dat hij een tweede ambtstermijn ambieert, maar een officiële aankondiging kwam er nog niet. De kansen dat één van zijn huidige uitdagers verkozen zou worden als presidentskandidaat voor de Democraten, is uiterst gering.

Bij de Republikeinen zijn er al vier kandidaten voor het presidentschap. Het gaat om Donald Trump, voormalig VN-ambassadrice Nikki Haley, ondernemer Vivek Ramaswamy en de vroegere gouverneur van Arkansas, Asa Hutchinson.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer