Google Streetview

Verschillende wagens vallen stil na tankbeurt in Betekom: "We gaan de schade vergoeden"

Verschillende automobilisten hebben motorproblemen gekregen na een tankbeurt in het tankstation van Q8 aan de Pastoor Pitetlaan in Betekom bij Begijnendijk. De oorzaak is een verkeerde vloeistof die in de benzinepomp zat.

Een verkeerde vloeistof in de benzinepomp van een tankstation in Betekom heeft voor autopech gezorgd bij verschillende klanten. Nadat ze de tank van hun wagen hadden gevuld aan de pomp voor benzine Euro 95 (E10) vielen ze stil. "We hebben inderdaad vastgesteld dat er een probleem was met die pomp", geeft Katia Van Bouwel van Q8 toe. "We hebben de pomp onmiddellijk afgesloten, maar blijkbaar zijn een aantal klanten stilgevallen. Wat de precieze oorzaak was, moeten we nog onderzoeken." Volgens sommige klanten kwam er een waterachtige vloeistof uit de pomp. Anderen beweren dat er diesel uit kwam in plaats van benzine. De bewuste Euro 95-pomp blijft afgesloten tot er meer duidelijkheid is.

Schade wordt terugbetaald

Eén van de gedupeerde klanten laat weten dat ze 1.200 euro aan kosten heeft betaald aan haar garagist om haar wagen weer aan de praat te krijgen. "De kosten voor alle opgelopen schade die klanten na hun tankbeurt hebben opgelopen, zullen we uiteraard vergoeden. We vragen wel een bewijs van je tankbeurt en een document van de garagist. Mensen mogen ons contacteren via de website van Q8. We nemen daarna telefonisch contact op om onze excuses aan te bieden en alles zo snel mogelijk op te lossen", aldus nog de woordvoerder.

Meest gelezen