Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

Robert F. Kennedy Jr. mengt zich in de strijd voor het Witte Huis

Robert F. Kennedy junior, de neef van de vroegere Amerikaanse president John F. Kennedy, wil meedingen naar het Amerikaanse presidentschap als kandidaat voor de Democraten. De 69-jarige Kennedy is een milieuadvocaat en een bekend figuur binnen de antivaccinatiebeweging. Hij kreeg recent nog kritiek voor het verspreiden van valse informatie over het coronavaccin.

De Democraat Robert F. Kennedy jr. heeft zich gemeld bij de Federal Election Commission als Democratische presidentskandidaat. Kennedy jr. is een telg uit een van de beroemdste politieke families van het land, hij is de zoon van oud-senator Robert "Bobby" Kennedy en de neef van ex-president John F. Kennedy.

De 69-jarige Kennedy is de tweede kandidaat die zittend president Joe Biden uitdaagt voor de Democratische nominatie. Auteur Marianne Williamson was de eerste die zich in de strijd wierp.

Robert F. Kennedy junior is een milieuadvocaat die zich bezighield met zaken als schoon water en daar ook twee bestsellers over schreef, maar staat tegenwoordig vooral bekend als antivaccinatie-activist.Ā 

Meer dan 15 jaar geleden raakte hij ervan overtuigd dat vaccins niet veilig zijn en hij ontpopte zich snel tot een van de leidende stemmen in de antivaccinatiebeweging. Een beweging die enorm gegroeid is sindsĀ de coronapandemie en de ontwikkeling van het COVID-19-vaccin.Ā 

In 2021 werd hij verbannen van Instagram omdat hij er valse beweringen over het coronavirus zou hebben verspreid.

Midden maart kondigde hij op Twitter aan dat hij een kandidatuur voor het presidentschap overwoog.Ā "Als ik me kandidaat stel, zal het mijn topprioriteit zijn om een einde te maken aan de corrupte fusie tussen de staat en het bedrijfsleven die onze economie heeft geruĆÆneerd,Ā de middenklasse kapot heeft gemaakt, onze landschappen en wateren heeft vervuild, onze kinderen heeft vergiftigd en ons van onze waarden en vrijheden heeft beroofd", klonk het toen.

Meest gelezen