Topfavoriet Wout van Aert kende niet de beste verkenning voor Parijs-Roubaix: “Voelde mij niet zo goed”

Wout van Aert (Jumbo-Visma) verkende donderdag de laatste 110 kilometer van Parijs-Roubaix. Na afloop vertelde hij dat hij nog last ondervindt van zijn val in de Ronde van Vlaanderen.

Jorunn Vannoorden, Vincent Van Genechten, Nico Vanhee

Hoe het met Van Aert gaat, vier dagen na de Ronde? “Kan wel beter”, wond hij er geen doekjes om. “Het gaat niet heel goed, eigenlijk. Ik ben zondag harder gevallen dan het leek en dan ik zelf eerst dacht. Ik heb daarbij mijn knie en ribben bezeerd, en heb daar nog altijd wel wat last van. Ik kon mijn trainingen wel doen zoals ik wilde, maar niet echt met het juiste gevoel. Jammer. Het is een beetje afwachten hoe het zondag zal lopen.”

“Ik hoop op een man-tegen-man-gevecht met Mathieu van der Poel”

Wout van Aert - Jumbo-Visma

Gelukkig is er ook positief nieuws: “ Ik ben wel blij met mijn conditie, op dat vlak zit het goed voor zondag. Ik hoop op een man-tegen-man-gevecht met Mathieu van der Poel, maar ook kanonnen als Ganna en Pedersen gaan lang meedoen. We gaan ervan uit dat zowel Nathan (Van Hooydonck, red.), Dylan (van Baarle, red.) als Christophe (Laporte, red.) erbij zijn. We kunnen met vier de finale kleuren en voor de zege gaan.”

Wout van Aert met in zijn zog Dylan van Baarle.© Peter Malaise

“Werk zit erop”

Toch hoopt Van Aert op een goed slot van zijn klassiek voorjaar in de Helleklassieker. “De conditie is goed, en ik probeer me mentaal zeker op te laden om er nog één keer voor te gaan. Er ligt hier in Roubaix nog een heel mooie kans, en ik hoop opnieuw de finale te kunnen rijden. Ik ga er alles aan doen om zondag weer klaar te zijn, maar daarvoor zal ik alle tijd nodig hebben die er nog is. Vanaf nu zit het werk er helemaal op: het is uitrusten en proberen klaar te geraken.”

De verkenning zelf, die noemde Van Aert “smerig”. “Want het was niet zo’n mooi weer. En de stroken lagen er best vettig bij. Het soort training waarbij je een beetje aftelt tot je de bus ziet staan. Zondag zal er in principe niet veel modder zijn, ik verwacht een droge editie met hier en daar misschien wat nattigheid, maar deze verkenning heeft altijd zijn nut. Het was een mooie opfrissing. Van de aanloop naar de stroken, en van het gevoel op het materiaal.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer