Russische commissaris voor kinderrechten Maria Lvova-Belova tijdens de persconferentie dinsdag.
Volledig scherm
Russische commissaris voor kinderrechten Maria Lvova-Belova tijdens de persconferentie dinsdag. © AFP

Russische kinderrechtencommissaris over haar Oekraïens ‘adoptiekindje’: “Hij loopt achter mijn kinderen aan en scheldt hen uit”

Het Internationaal Strafhof in Den Haag beschuldigt de Russische kinderrechtencommissaris Maria Lvova-Belova ervan Oekraïense kinderen illegaal te deporteren uit Oekraïne. Rusland beweert echter dat het de kinderen enkel wil beschermen. De kinderrechtencommissaris heeft daarom zelf ook een Oekraïens kind ‘geadopteerd’, maar dat zou zich nogal “vijandig” gedragen tegenover haar andere kinderen.

10 reacties

  • Christine Laevers

    1 jaar geleden
    Ik zou haar zelfs geen hond toevertrouwen. Maar goed dat zij ook op de sanctielijst staat en en beschuldigd wordt in Den Haag.
  • David Lievens

    1 jaar geleden
    Dit is propaganda om te kunnen zeggen dat Oekraïne een gevaar is voor Rusland. Mogelijk heeft ze zelf geen Oekraïens kind in huis.
  • patrick de smedt

    1 jaar geleden
    dat manneke heeft groot gelijk dat hij de vijand uitscheld .!!
  • karin verwimp

    1 jaar geleden
    Wat had dat mens verwacht? Die kleine is echt wel slim genoeg om te beseffen dat hij daar tegen zijn wil vast gehouden wordt. En heel waarschijnlijk getraumatiseerd door wat hij gezien heeft en door de kipnapping. Geef dat manneke terug aan zijn familie kreng!
  • Dirk De Munck

    1 jaar geleden
    Het zijn Russen die gebrainwasht en gedrild worden om tegenspraak te vermijden.