BELGA/COLLET

Vader van verdwenen Nathalie Geijsbregts: "Belangrijk dat alle middelen ingezet worden na verdwijningszaak"

De vondst van het lichaam van Britta Cloetens is belangrijk voor het rouwproces van de ouders en familie. Dat zegt Eric Geijsbregts, de vader van de in 1991 verdwenen Nathalie. Hij geeft de hoop op een doorbraak in het onderzoek naar de verdwijning van zijn dochter niet op. "Ik denk dat de kans heel klein is, maar ik hoop dat ik het ooit ga meemaken dat er een oplossing komt. Het is belangrijk dat alle mogelijke middelen ingezet blijven worden", zegt hij in "Terzake".

De vondst van het lichaam van de vermiste Britta Cloetens in een bos in Dinant stemt de vader van de in 1991 verdwenen Nathalie hoopvol. "Het is niet de eerste keer dat ik het meemaak dat een verdwijningszaak is opgelost door DNA-onderzoek", reageert Eric Geijsbregts in "Terzake".

Geijsbregts' dochter verdween in de ochtend van 26 februari 1991 in Leefdaal in Vlaams-Brabant. Nathalie Geijsbregts, toen 10 jaar oud, werd aan de bushalte afgezet om naar school te gaan, maar op de bus zou ze nooit stappen. Wat er gebeurd is, is tot op vandaag onduidelijk.

"Ik heb het nieuws van de vondst van het lichaam van Britta Cloetens laten binnenkomen zoals ik al het nieuws rond verdwijningen van kinderen of kindermoorden opneem. Ik blijf met mijn twee voeten op de grond staan, maar ik stel vast dat er toch alweer een oplossing is gekomen. Het is voor mij belangrijk dat alle mogelijke middelen ingezet blijven worden", zegt Eric Geijsbregts.

BEKIJK - "Vorig jaar heeft men nog DNA-stalen van de moeder van Nathalie, onze zoon en mezelf afgenomen", zegt Eric Geijsbregts in "Terzake":

Videospeler inladen...

Ik wil mijn dochter een rustplaats geven, zo kan ik op een degelijke manier afscheid van haar nemen

Eric Geijsbregts

Eric Geijsbregts wijst erop dat er nog meer onopgeloste verdwijningszaken van kinderen zijn. "De voorbije 32 jaar heb ik al zoveel gehoord. Ik heb met ups en downs gezeten. Op de duur begin ik te relativeren wat er gezegd wordt. Ik laat mij niet meeslepen met alle nieuwsfeiten. Ik luister en neem die op. Dan probeer ik voor mezelf uit te maken, wat is ervan waar, wat is er niet van waar. Soms lees je verkeerde dingen omdat de media snel moeten zijn. Dat is geen verwijt. Ik neem het gewoon op in mij."

De vondst van Britta Cloetens is volgens Geijsbregts heel belangrijk voor de familie van het slachtoffer, om "haar een plaats te kunnen geven". "De plaats die ik heb van Nathalie, is de plaats waar ik afscheid van haar heb genomen toen ze verdwenen is. Dat is het enige. Ik wil haar opnieuw bij mij. Ze zit in mijn hart en dat zal niemand van mij afnemen, maar toch wil ik haar een rustplaats geven. Zo kan ik het afscheid regelen en op een degelijke manier afscheid nemen van haar", besluit Geijsbregts in "Terzake".

BEKIJK - De reportage uit "Terzake" over de vondst van het lichaam van Britta Cloetens:

Videospeler inladen...

Meest gelezen