© VRT

Student rechten Jef Vandorpe wint televisiequiz "1 jaar gratis"

Jef Vandorpe (21) uit Niel is de winnaar van het tiende seizoen van "1 jaar gratis". De student rechten aan de Universiteit Antwerpen is de jongste winnaar ooit in de geschiedenis van het programma. Vandorpe wint het nettojaarloon van de meest verdienende kandidaat: 85.073 euro.

In de finale van "1 jaar gratis" hebben vier kandidaten gestreden voor het nettojaarloon van de meest verdienende deelnemer van dit tiende seizoen. Nadat Lotte en Pascal in de loop van de aflevering waren afgevallen, haalde Jef het in het beslissende cijferduel van medefinalist Jasper. Hij geeft het meest juiste antwoord op de vraag hoeveel baby's in het jaar 2021 de voornaam "Olivia" kregen in Vlaanderen.

Op zijn 21e wordt Jef Vandorpe als jongste winnaar ooit van "1 jaar gratis" maar liefst 85.073 euro rijker. Van welke kandidaat van dit seizoen dat het nettoloon is, wordt niet bekendgemaakt.

Jef Vandorpe studeert momenteel rechten en hij is bijzonder sportief. Hij heeft jarenlang aan rolstoeltennis gedaan op hoog niveau, met als hoogtepunt een deelname aan de Paralympics. Momenteel geeft hij les aan nieuwe tennistalenten.

"Ik ben al een beetje bekomen, maar het blijft een onwezenlijk gevoel", vertelt Jef Vandorpe de ochtend na de uitzending op Radio2. "Het is een grote som geld en het was ook een fantastische ervaring met fantastische medekandidaten. Iets wat ik nooit ga vergeten."

Een deel van het geld gaat Jef opzij zetten om te sparen. "Een ander deel ga ik aan mijn petekindje schenken. Ik heb een oudere broer die in Londen woont en werkt en ik ben peter van zijn prachtige dochter. Net zoals hier, is het leven daar bijzonder duur. En in het bijzonder is verder studeren geen evidentie. Een studie van drie jaar kost al een onwezenlijk fortuin. Ik wil dat mijn petekind dezelfde kansen krijgt als ik op dit moment."

BEKIJK - de beslissende vraag en de ontknoping van "1 jaar gratis":

Videospeler inladen...

Meest gelezen