Het Ventilustracé beroert stilaan ook de vastgoedmarkt.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Ventilustracé beroert stilaan ook de vastgoedmarkt. © DM/Benny Proot

Immokantoren overstelpt met telefoontjes van ongeruste bewoners langs Ventilustracé: “Nu al verkopen of wacht ik best even af?”

Amper een dikke week na de bekendmaking van het Ventilustraject krijgen makelaars in gemeenten die getroffen worden, steeds vaker telefoon van ongeruste inwoners. Die denken na om hun pand te verkopen of te verhuren. “Als zo’n hoogspanningslijn door of langs je eigendom passeert, dan heeft dat gevolgen voor de waarde van je huis”, zegt makelaar Jarne Vansteenkiste van Dewaele in Izegem.

  1. DE DAGSCHOTEL. Brasserie Raymond in hartje Brugge, waar toeristen nog in de minderheid zijn: “Bij een verjaardag halen we graag alles uit de kast”
    PREMIUM

    DE DAGSCHOTEL. Brasserie Raymond in hartje Brugge, waar toeristen nog in de minderheid zijn: “Bij een verjaardag halen we graag alles uit de kast”

    Waar men gaat langs Vlaamse wegen, komt men nog zelden een restaurant met dagschotel tegen… Maar klopt dat wel? HLN gaat op zoek naar de gezelligste eethuizen waar je bij een goed glas nog een snelle, warme maaltijd kan krijgen. We trokken naar Brasserie Raymond in het centrum van Brugge, waar je tijdens de week van een verfijnde maaltijd kan genieten. Wij vroegen zaalverantwoordelijke Pascal De Zutter en chef-kok Frederik De Vestele naar hun geheim én de belevenissen in hun zaak. “We draaien goed en hebben daar geen toeristen voor nodig.”
    Brugge
  2. Grand Hotel Casselbergh in Brugge decor voor internationale kortfilm van jonge regisseur: “Mijn droom is om carrière te maken in Amerika”
    PREMIUM

    Grand Hotel Cassel­bergh in Brugge decor voor internatio­na­le kortfilm van jonge regisseur: “Mijn droom is om carrière te maken in Amerika”

    De magnifieke lounges van het Brugse Grand Hotel Casselbergh zijn vrijdag voor één dag omgetoverd tot een hoogwaardige kunstacademie voor de kortfilm Mind of Thoughts van opkomend regisseur Charlotte Verminck (24) uit Knokke-Heist. De internationale filmproductie gaat over de sterke invloed van onze gedachten op ons dagelijks leven. “Eerst kreeg ik een ‘neen’, tot ik mijn project mocht uitleggen”, verklaart ze de unieke setting.
    Brugge