De accounts van Sarah Puttemans (links) en Steffi Mercie (rechts) zijn door de VRM berispt.
Volledig scherm
De accounts van Sarah Puttemans (links) en Steffi Mercie (rechts) zijn door de VRM berispt. © Photo by Joel Hoylaerts / Photonews )

Overheid controleert meer dan 1.500 influencers, drie van hen krijgen een waarschuwing

De Vlaamse Regulator voor de Media heeft vorig jaar 1.532 accounts op Instagram, 1.229 op TikTok, 556 op Twitch en 553 kanalen op YouTube gecontroleerd. Drie keer heeft hij een sanctie uitgedeeld. Dat blijkt uit het jaarverslag. Influencers moeten sinds een jaar beter aangeven wanneer ze betaald worden voor een post.

27 reacties

  • Werner Van Calster

    1 jaar geleden
    het is nog steeds 2 maten en 2 gewichten, voor "ondernemers" bestaat de verplichting van ALL uw gegevens te publiceren als je iets communiceert zoals een factuur of publicatie. deze hebben een bedrijf, en een inkomen daaruit waar ze van leven... wat zijn zij meer?
  • Gino Denil

    1 jaar geleden
    Wie verliest nu zijn tijd met het bekijken van video's van influencers. Gebruik die tijd om zelf iets te doen.
  • Liliane Depauw

    1 jaar geleden
    Geld verdienen en niet aangeven, straffen en alles opdoeken, dat ze werken zoals iedereen.
  • rudy verbruggen

    1 jaar geleden
    Alles moeten ze hebben,Belgische overheid heeft nooit genoeg
  • Marko Decandt

    1 jaar geleden
    Influencers zouden beter echt gaan werken, want die zorgen zelf voor hun eigen ondergang. Zijn een luxe leventje gewoon op jonge leeftijd, maar hoe ouder ze worden, hoe minder succes ze zullen hebben, want waarom zouden jongeren oude mensen gaan volgen. En dan moeten die influencers plots op oudere leeftijd nog maar pas beginnen aan een echte carrière en zullen ze het met veel minder moeten doen dan ze gewend zijn. Binnen enkele jaren zitten we met duizenden influencers op den dop.