© AP

Toyota wil tegen 2026 jaarlijks 1,5 miljoen elektrische wagens verkopen

De Japanse autoconstructeur Toyota wil tegen 2026 tien nieuwe elektrische modellen op de markt brengen en jaarlijks 1,5 miljoen batterijvoertuigen wereldwijd verkopen. Maar Toyota wil ook de hybride en plug-in hybride modellen “versterken”. Dat heeft de nieuwe CEO Koji Sato verklaard.

jvh
Bron: BELGA

Met die doelstellingen wil Totoyta tegen 2035 zijn uitstoot halveren en tegen 2050 C02-neutraal worden. Het autowereldje keek al langer uit naar Toyota’s elektrificatieplannen die Sato uit de doeken deed op zijn eerste persconferentie. Concrete stappen over hoe het bedrijf wil aanpikken bij de elektrische plannen van de concurrerende constructeurs, gaf de CEO nog niet.

“We moeten eerst doen wat we kunnen, en starten met elektrificatie”, zei Sato, die op 1 april de nieuwe CEO van Toyota werd. In tegenstelling tot bepaalde concurrenten, gaat hij niet voor een volledig elektrische toekomst bij de ontwikkeling van nieuwe wagens. Op verschillende slides van zijn presentatie viel te lezen dat Toyota inzet op een versterking van de brede benadering met verschillende sporen richting koolstofneutraliteit.

In ontwikkelde markten wil Toyota bijvoorbeeld inzetten op het verbeteren van de performantie van de bZ-reeks. De bZ4X is in België samen met een bestelwagen momenteel het enige zuiver batterij-elektrische model van de constructeur, zo leert de Belgische website. In de VS wil Toyota tegen 2025 een lokaal geproduceerde batterij-aangedreven SUV alsook de productie van de batterijfabriek opkrikken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer