Ontslagen CEO Peter Bossaert gaat in de tegenaanval en dagvaardt Voetbalbond: “Onaanvaardbaar dat ze mijn reputatie te grabbel gooien”

Peter Bossaert, opzij gezet als CEO van de Voetbalbond, dagvaardt zijn ex-werkgever. “Het is onaanvaardbaar dat de Voetbalbond mijn goede naam en reputatie te grabbel gooit”, verklaart de voormalige CEO van de KBVB in een persbericht. Hij gaat in de tegenaanval en eist een schadevergoeding. De zaak wordt op 28 april ingeleid voor de ondernemingsrechtbank in Brussel.

Bron: BELGA

De Belgische voetbalbond maakte op 23 maart het ontslag van CEO Peter Bossaert bekend. Bossaert lag onder vuur vanwege een loonaanpassing in zijn contract waarbij niet de geijkte procedure zou zijn gevolgd. De topman zou voor zichzelf een “problematische” loonindexatie doorgevoerd hebben en zijn jaarlijkse variabele bonus van 100.000 euro hertekend hebben. Zijn contract werd met onmiddellijke ingang beëindigd. 

Bossaert ontkent echter dat hij fouten heeft gemaakt. “De contractbesprekingen zijn helemaal volgens het boekje verlopen”, doorbreekt Bossaert na twee weken het stilzwijgen. “Begin 2022 kwam er een aanpassing van mijn contract via een addendum, in overleg met de voorzitter en de vicevoorzitter van de KBVB. Dat verliep volgens dezelfde werkwijze als in 2018, wanneer mijn initiële contract met de voetbalbond ondertekend werd.”

Peter Marx, advocaat van Peter Bossaert : “Het addendum voorziet helemaal geen verhoging van de contractueel overeengekomen vergoeding. Het addendum beoogde het behoud van de vergoeding, gelet op de inflatie. Wat de jaarlijkse bonus betreft, werden in het addendum targets voorzien, terwijl die in het initiële contract ontbraken.”

“Het addendum, dat in februari 2022 mee ondertekend werd door de toenmalige voorzitter en vice-voorzitter van de Raad van Bestuur, kan meer dan een jaar later onmogelijk beschouwd worden als een ernstige contractuele tekortkoming of zware fout. Ook de huidige voorzitter van de KBVB kent de inhoud van het oorspronkelijk contract én van het addendum sedert oktober 2022. Op geen enkel ogenblik heeft de KBVB mijn cliënt in gebreke gesteld of aangesproken over het addendum. Integendeel. Tussen oktober 2022 en de datum van ontslag heeft de Raad van Bestuur van de KBVB het werk van Peter Bossaert positief geëvalueerd en werd de bonus, zoals alle jaren ervoor, gewoon uitgekeerd.”

Door het ontslag op staande voet heeft Bossaert momenteel geen recht op zijn voorziene opzegvergoeding, iets waar hij niet mee akkoord gaat. “Mijn cliënt vordert dan ook niet alleen de contractueel voorziene opzegvergoeding, maar ook een morele schadevergoeding en een rechtzetting”, zegt Bossaerts advocaat Peter Marx.

Manu Leroy werd intussen benoemd tot interim-CEO van de KBVB.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer