Grote drukte op snelwegen bij start lang paasweekend is voorbij

Na een bijzonder rustige ochtendspits sloeg de filebarometer vanaf voormiddag volledig de andere kant uit. Ook de Antwerpse Ring en de invalswegen kleurden rood, maar om 17 uur leek het fileleed al over het hoogtepunt heen. Momenteel staat er nog nauwelijks files op onze wegen.

LSY, LS, joro

146 kilometer, zo lang waren de files op Vlaamse wegen opgeteld omstreeks 17u. Zeker Antwerpen ontsnapte niet aan de miserie. Maar een uur later waren de files al meer dan gehalveerd en rond 19u was het op de verkeerskaart met een vergrootglas speuren naar files.

LEES OOK. Gekantelde vrachtwagen verliest lading bouwafval in berm autosnelweg

“Het stond in de sterren geschreven”, vertelt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum over de drukke avondspits, die zijn piek leek te kennen in de namiddag. “Vrijdagochtend is de ochtendspits doorgaans de rustigste van de werkweek, daartegenover staat dat de vrijdagavondspits de drukste is. Dat is nu niet anders”, aldus Bruyninckx.

Om 8.30u stond er ‘maar’ 20 kilometer file op alle Vlaamse snelwegen. Maar vanaf 10.30u sloeg de filebarometer door, ver boven het normale niveau. De typische, sowieso al drukke vrijdagavondspits werd vandaag aangedikt door het verlengde paasweekend dat voor de deur staat en de vele mensen die op weekend vertrekken.

© Vlaams Verkeerscentrum

Bruyninckx voorspelt een soortgelijk scenario voor het aankomende Hemelvaartweekend in mei.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER