Lastminutevakanties naar de zon populair in paasvakantie door druilerig weer: “Egypte en Turkije bieden interessantste kortingen”

Voor wie in de rest van de paasvakantie hier nog op warm lenteweer zou hopen, ziet het er niet goed uit en dat merken de touroperators. Veel Belgen hebben een lastminutevakantie naar de zon geboekt om toch nog een weekje van het grijze weer te ontsnappen. En de topdeals? Die zijn vooral in Egypte en Turkije terug te vinden.

Sonia De Bock

Hoewel de terrasjesgangers de afgelopen week al van de eerste zonnestralen konden genieten, gaan de temperaturen in België de komende dagen niet boven de 20 graden. En voor wie toch nog op beterschap zou hopen in de tweede week van de paasvakantie: het weer zal hier grijs en regenachtig blijven. Veel Belgen besloten daarom om last minute een warmere bestemming op te zoeken en dat merken verschillende touroperatoren: zij zien een stijging in het aantal boekingen door het teleurstellende weer bij ons.

Hotels in het Turkse Antalya blijven als lastminutebestemming populair in de paasvakantie.© Shutterstock

“Qua vliegvakanties doen bestemmingen zoals Spanje, Egypte en Turkije het zeer goed”, legt TUI-woordvoerder Piet Demeyere uit. “Egypte en Turkije hebben het langst afgezien van de coronamaatregelen, omdat er heel lang een negatief reisadvies van kracht was voor niet-Europese landen. Zij willen nu een inhaalbeweging maken en geven daarom de interessantste kortingen qua prijs en kwaliteit.” Bij touroperator Corendon zien ze dezelfde trend, voornamelijk voor populaire bestemmingen zoals Antalya in Turkije en Hurghada in Egypte.

Canarische eilanden

“Ook de Canarische Eilanden zijn weer populair, maar de meeste hotels waren voor de paasvakantie al volgeboekt, waardoor er nu meer interesse is voor Turkse en Egyptische locaties”, aldus Corendon-woordvoerster Audrey Denkelaar. Klassieke bestemmingen zoals Tenerife, Gran Canaria of Lanzarote blijven duidelijk populair, maar het is voor sommige locaties niet meer mogelijk om last minute op reis te vertrekken, omdat alles al uitverkocht is. “We hebben de laatste weken zeker een stijging gezien in het aantal boekingen, maar merken dat de paasvakanties meestal wel vroeger gereserveerd worden door de keuze aan bestemmingen die echt ‘open’ zijn (qua coronamaatregelen, red.)”, legt Martine Langerak van Sunweb uit.

Ook het Canarische eiland Tenerife blijft voor Belgen een populaire bestemming tijdens de paasvakantie.© AFP

Ook bij TUI zijn de Canarische Eilanden populair, waardoor grote lastminutedeals niet nodig zijn om toeristen aan te trekken. “De Canarische Eilanden blijven zowel in eigen land als in Europa populair, waardoor ze altijd genoeg mensen vinden om de hotels te vullen. Dat neemt niet weg dat je momenteel nog steeds kortingen tot 50% kunt terugvinden op de website”, aldus de Belgische woordvoerder. Kort samengevat: wie nog een (goedkoop) reisje naar een zonnige locatie wil boeken, kan best op zoek gaan naar bestemmingen in Turkije en Egypte. Voor de Canarische eilanden ben je misschien te laat en is het moeilijker om een geschikte, rustige locatie te vinden.

LEES OOK. Eindelijk is de winter voorbij, Antwerpse terrasjes zitten overvol: “Elk pirreke zon neem ik mee”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER