© BELGA

Klinkt vertrouwd? Red Lion Vincent “The Wall” Vanasch ontpopt zich tot held van Keulen na shoot-outs

Rot-Weiss Keulen heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Euro Hockey League. Het won na shoot-outs van Hamburger Polo Club. Onze landgenoot Vincent Vanasch was de grote held bij Keulen. De doelman van de Red Lions werd in de shoot-outs geen enkele keer gepasseerd (3-0). Vanasch kan de eerste speler ooit worden die de competitie wint met drie teams uit drie verschillende landen. Vanasch, die als bijnaam The Wall heeft, was al meermaals de grote held bij de nationale ploeg, laatst nog in de shoot-out tijdens de halve finale van het WK tegen Nederland.

Bron: BELGA

Het zag er vrijdagmorgen in het Nederlandse Amstelveen lange tijd niet goed uit voor Vanasch. The Wall werd in de reguliere speeltijd vier keer geklopt. De doelpuntenmakers waren Kane Russel (6. pc, 17. pc) , Max Sinaloglu (34.) en Constantin Staib (36.). Bij een 4-1 achterstand vond Keulen echter zijn tweede adem, het kwam nog terug tot 4-4 waarna Vanasch in de shoot-outs de heldenrol opeiste. Hij liet zich geen enkele keer passeren. 

De doelman van de Red Lions won het toernooi eerder met Oranje-Zwart (2015) en Waterloo Ducks (2019). Vorig jaar kwam hij ook al dicht bij het record maar verloor hij met Keulen de finale tegen het Bloemendaal van Arthur Van Doren met 4-0.

In de strijd om de finaleplaats neemt Vanasch het zondag met Keulen op tegen de winnaar van het avondduel (18u00) tussen de Belgische vicekampioen La Gantoise en het Spaanse Terrassa.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer