Themabeeld© Shutterstock

Italiaanse jogger wel degelijk gedood door beer, blijkt uit autopsie

De jogger die woensdag in het noorden van Italië dood werd teruggevonden, is wel degelijk gedood door een beer. Dat is gebleken uit de autopsie, zo heeft een bron bij het onderzoek meegedeeld. Het zou de eerste keer zijn dat een beer een persoon om het leven brengt in Italië.

Bron: BELGA

De 26-jarige man was woensdagavond niet teruggekeerd van het joggen. Donderdagochtend werd hij dood aangetroffen bij een bospad in het dorp Caldes, in de provincie Trente. Zijn lichaam vertoonde ernstige verwondingen, wat deed vermoeden dat hij door een beer was gedood.

De autopsie, die vrijdag werd uitgevoerd, bevestigt nu dat de jogger inderdaad bezweken is aan verwondingen die werden toegebracht door een beer. Een DNA-analyse moet het mogelijk maken om het dier te identificeren. De beer die verantwoordelijk is voor de dood van de jogger moet worden afgemaakt, zo eisen verschillende buurtbewoners

In het bergachtige en bosrijke gebied van Knapp, op ongeveer een uur van de provinciale en regionale hoofdstad Trente, zijn de laatste tijd vaak beren gesignaleerd. De plaatselijke bevolking vertelde de krant “L’Adige” dat er de afgelopen maand verschillende aanvallen waren geweest op boerderijdieren zoals schapen. Begin maart werd een man niet ver van Caldes door een beer aangevallen en gewond aan hoofd en arm. Volgens schattingen zijn er ongeveer 100 wilde beren in de provincie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer