Premier Alexander De Croo (Open Vld) en vicepremier Pierre-Yves Dermagne (PS).
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld) en vicepremier Pierre-Yves Dermagne (PS). © Photo News / Photo News

België moet tegen 2026 minstens 12 miljard euro besparen, PS wil enkel onderhandelen over extra belastingen

UPDATEBelgië moet de komende jaren minstens 12 miljard euro besparen om het begrotingstekort onder de Europese norm te krijgen. Dat staat in een nieuw advies van de Hoge Raad voor Financiën. Maar PS doet nu al de deur dicht voor extra besparingen. “Als sommigen nog extra inspanningen willen, zal het van belastingen moeten komen”, zegt PS-vicepremier Pierre-Yves Dermagne in een interview bij ‘De Tijd’. N-VA hoopt dat Vivaldi “nu eindelijk kiest voor een begroting op orde”.

302 reacties

  • Dominique Hermys

    10 maanden geleden
    Wanneer gaan zij eens belastingen betalen?
  • Emiel Van Roost

    1 jaar geleden
    Magnette is gek, dit land moet gesplitst worden.
  • Gerda Leclercq

    1 jaar geleden
    Indien de regering eens zou beginnen met zijn volk te voorzien van de betaalbare basisbehoeften, nodig om te leven en gelijke wetten voor iedereen zou de begroting er al eens gans anders uit kunnen zien. Wanneer men dan ook nog de regering vierendeelt en al de achterpoortjes sluit, wat niet tot de basisbehoeften behoord, zou de begroting misschien wel eens positief kunnen uitdraaien in het belang van zijn bevolking.
  • phil smedts

    1 jaar geleden
    Stop de subsidies aan al die religieuze organisaties. Religie is een privé zaak, het is dus niet nodig dat de overheid de wedde's en werkingskosten van al die religies betaalt. Laat ze eerst maar eens een duidelijk en wetenschappelijk bewijs leveren dat al die goden echt bestaan en niet wat sprookjes voor goedgelovigen zijn. En wat minder politici die aan de vetpotten likken zou ook geen kwaad kunnen.
  • Jef Van den Eynde

    1 jaar geleden
    Minder ministers, minder regeringen...