Dode en meerdere gewonde toeristen bij aanslag in Tel Aviv

In de Israëlische stad Tel Aviv is een toerist omgekomen en zijn meerdere anderen gewond geraakt bij een aanslag. Een man zou eerst vanuit zijn auto geschoten hebben. Kort daarop reed hij op mensen in, waarna de auto over de kop ging. De vermoedelijke dader zou daarna doodgeschoten zijn.

In Tel Aviv zijn een dode en verscheidene gewonden gevallen bij twee aanslagen. Het dodelijk slachtoffer en twee van de gewonden zouden toeristen zijn. De dader, een Israëlische Arabier, zou doodgeschoten zijn. Volgens het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken gaat het om een terreuraanslag, een term die Israël gebruikt voor aanslagen gepleegd door Palestijnen.

Het incident komt nu de spanningen er weer hoog oplopen. Vorige nacht heeft de Israëlische luchtmacht aanvallen uitgevoerd op doelwitten in de Gazastrook en in het zuiden van buurland Libanon. Gisteren werd Israël zelf nog met raketten bestookt vanuit de bezette gebieden en Libanon. Die aanvallen op Israël waren dan weer een reactie op de gewelddadige ontruiming van de Al Aksa moskee in Jeruzalem. 

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft alvast de reserve grensbewakingstroepen opgeroepen en laat ook het leger extra mobiliseren.

BEKIJK - De auto reed in op een groep mensen bij een populair park en ging over de kop:

Videospeler inladen...

Meest gelezen