© WF

Klant overmeestert vluchtende winkeldief: “Ik heb een betere conditie”

Edze Tuik (25) uit Malle sport drie keer per week, en dat heeft een winkeldief in de Coluryt in de Antwerpsesteenweg mogen ervaren. Edze kon hem overmeesteren.

Kristin Matthyssen

Een snelle klant en een winkelmedewerker van Colruyt op de Antwerpsesteenweg in Westmalle konden zaterdag een winkeldief vatten. De dief stormde met een rugzak vol drankflessen de parking op, achterna gezeten door een winkelmedewerker. Klant Edze Tuik uit Malle was op dat moment met zijn vriendin net zijn auto aan het inladen op de parking. “Ik had het gevoel dat hij hem niet echt kon bijbenen dus ik ben er ook achteraan gegaan”, getuigt Edze. “Die dief rende een steeg achter de Colruyt in waar ik hem kon overmeesteren vooraleer hij de bosjes kon inspringen.”

Een andere klant die Edze in actie zag noemt hem een echte held en contacteerde onze redactie. Zelf reageert Edze bescheiden. “We hebben hem mee naar binnen geleid en daarna zijn mijn vriendin en ik doorgereden.”

Gerant Jens Mangelschots van Colruyt Westmalle bevestigt het verhaal. “Ik wil er wel aan toevoegen dat wij normaal winkelmedewerkers ontraden om dieven te achtervolgen, voor hun eigen veiligheid."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER