Daisy Ridley als Rey

Disney kondigt drie nieuwe "Star Wars"-films aan, eentje wordt rechtstreeks vervolg op "The rise of Skywalker"

Disney heeft vandaag drie nieuwe "Star Wars"-films aangekondigd. In een daarvan zal actrice Daisy Ridley haar rol van Rey uit de vorige trilogie opnieuw opnemen. Het zal een rechtstreeks vervolg zijn op "The rise of Skywalker", met een tijdsprong van 15 jaar. De twee andere films gaan elk een losstaand verhaal uit het "Star Wars"-universum vertellen.

Goed nieuws voor fans van een sterrenstelsel hier ver vandaan: er komen drie nieuwe "Star Wars"-films aan. Het gaan drie op zichzelf staande films zijn. Het gaat dus voor alle duidelijkheid niet om de aankondiging van een nieuwe trilogie. Al kan een van de aangekondigde films altijd een startschot zijn voor een nieuwe trilogie. De eerste lijkt daarvoor inhoudelijk alvast de grootste kanshebber.

Die film wordt namelijk een rechtstreeks vervolg op "The rise of Skywalker" uit 2019, de laatste film uit de vorige trilogie. Daisy Ridley gaat daarin haar rol van Rey opnieuw opnemen. De rest van de cast is voorlopig een goed bewaard geheim. Deze nieuwe film zal zich 15 jaar na de gebeurtenissen uit "The rise of Skywalker" afspelen. De focus zal liggen op de heropbouw van de nieuwe Jedi-orde door Rey.

Die nieuwe film zal trouwens geregisseerd worden door de Pakistaans-Canadese Sharmeen Obaid-Chinoy. Ze maakte eerder al twee afleveringen van de superheldenreeks "Ms Marvel" voor streamingdienst Disney+. Ze wordt meteen de eerste vrouw die een film in de "Star Wars"-filmreeks mag regisseren. Die eer zou initieel naar Patty Jenkins gaan voor de "Star Wars"-film "Rogue Squadron", maar die film is uiteindelijk geschrapt.

Nieuwe Indiana Jones

De tweede aangekondigde film gaat dieper in de geschiedenis van het "Star Wars"-universum duiken. Hier zou het verhaal verteld worden van de allereerste Jedi’s en hoe ze the Force leren beheersen. James Mangold kruipt voor deze film in de regisseursstoel. Mangold had de touwtjes in handen bij de vijfde "Indiana Jones"-film die komende zomer uitkomt.

Van die film is trouwens net vandaag ook een nieuwe trailer vrijgegeven:

Maar terug naar "Star Wars"': de derde vandaag aangekondigde film zou dan weer een tijdsprong maken naar het heden. Al is dat in "Star Wars" termen natuurlijk relatief. Die film zou gaan over de strijd tussen de Imperial Remnant en de New Republic. Dave Filoni en Jon Favreau, het duo achter de razend populaire tv-reeks "The Mandalorian", slaat ervoor de handen in elkaar.

Het derde seizoen van "The Mandalorian" is trouwens nog volop bezig. Intussen staat de volgende spin-offserie al klaar: "Ahsoka". Het gaat om een eigen spin-off van het personage Ahsoka Tano die eerder al te zien was in "The Mandalorian" en in "The book of Bobba Fett". Ahsoka wordt - net als in die eerdere reeksen - opnieuw gespeeld door Rosario Dawson.

Voor "Ahsoka" is nog vandaag een teaser-trailer vrijgegeven, de reeks verschijnt deze zomer op Disney+:

Meest gelezen