Georges Louis Bouchez, hier met Ann Wauters en Koen Wauters in het VTM-programma ‘Special Forces: Wie Durft Wint’, dat binnenkort op tv te zien is.
Volledig scherm
PREMIUM
Georges Louis Bouchez, hier met Ann Wauters en Koen Wauters in het VTM-programma ‘Special Forces: Wie Durft Wint’, dat binnenkort op tv te zien is. © VTM

Georges-Louis Bouchez (MR) wordt reservist in het leger: “Voor de lol of het uniform moet je het niet doen”

Georges-Louis Bouchez, voorzitter van de Franstalige liberale partij MR, is officieel reservist van het Belgisch leger. Mocht er oorlog uitbreken, kan hij opgeroepen worden om te gaan vechten. Daarnaast duikt Bouchez binnenkort ook op in ‘Special Forces’, waarin bekende figuren proberen te slagen voor de proeven van de speciale eenheid van het Belgisch leger. Wat heeft hem ertoe aangezet om zich te engageren voor het leger? En zal de training effect hebben op zijn campagne?

12 reacties

  • Gerard Braeckmans

    1 jaar geleden
    Ik hoor de Wauters al zeggen en zuchten: 'Het was uitputtend, dat had ik niet verwacht.'
  • oswald billiet

    1 jaar geleden
    Ik kan begrijpen dat hij dat wil. Het is een uitdaging aan jezelf. Toen de diensttijd nog 21 of 18 maanden bedroeg werd je na examen reserveofficier na acht maanden in een opleidingsschool. Keihard en eigenlijk een afvallingskoers. Maar eenmaal geslaagd nam je je plaats in tussen de actieve officieren. Het begrip vaderland had toen een hoog gehalte. Daarom deed je het.
  • Ferdinand Verbist

    1 jaar geleden
    Met Georges-Louis Bouchez hebben wij een onoverwinnelijk wapen. De grootmachten staan voor een torenhoog probleem.
  • Els Didden

    1 jaar geleden
    Defensie heeft een personeelstekort en verloop van hier tot in Arlon. De meest logische stap is dan dat getrainde reservisten vlot aangeworven kunnen worden tot aan hun pensioen. Echter, in realiteit niet mogelijk. Niet te begrijpen...
  • Annie Steenkiste

    1 jaar geleden
    Hij wil de indruk geven dat hij een Zelensky is. Wat een grap.