Jumbo-Visma op training in Roubaix. Christophe Laporte is één van de drie renners die het KAPS-systeem zal gebruiken.
Volledig scherm
Jumbo-Visma op training in Roubaix. Christophe Laporte is één van de drie renners die het KAPS-systeem zal gebruiken. © Twitter / Photo News

Van Aert bedankt voor nieuw systeem om bandendruk te regelen, drie ploegmaats rijden er Parijs-Roubaix wel mee

Twee wielerploegen komen zondag in Parijs-Roubaix aan de start met een systeem om tijdens de wedstrijd de bandendruk te regelen. Team DSM rijdt met een technologie die door Scope-Atmoz is ontwikkeld. Jumbo-Visma liet de keuze aan de renners. Wout van Aert rijdt er niet mee, ploegmakkers Dylan van Baarle, Christophe Laporte en Edoardo Affini wel.

10 reacties

  • Marika Peeters

    1 jaar geleden
    Het staat elke ploeg vrij om het ook te gebruiken, dus kritiek is onterecht. Zoals dé PR maestro, Tom Boonen, de meest ervaringsdeskundige is qua parcours van PR en het materiaal dat je gebruikt, hierover verklaart: "is een zeer nuttig systeem, maar als er één koers is, waar je de meeste materiaalschade of afvliegen van onderdelen hebt? tja, dan is dit in PR, en dus veel kans dat dit item ook zou sneuvelen tijdens de rit, en de ideale uitvlucht voor de renner die hierdoor de zege ontglipt?
  • Martijn Kools

    1 jaar geleden
    Technische doping heet zoiets. Doe er dan gelijk een accupak en een elektromotor bij dat fietst nog makkelijker.
  • Louis Momme

    1 jaar geleden
    Vervalsing van de koers.
  • Patrick De Couvreur

    1 jaar geleden
    Patrick De Couvreur . Wie herinnert zich nog de vrouwen fietsen waar Museew zijn ploeg op reed in Paris Roubaix denk ploeg Domo Farm Frites na een tijd van pech vloog die nog rap in de kant voor een normale fiets was ook niet genoeg getest en bewezen.
  • Marc Talloen

    1 jaar geleden
    Wout is verstandig , wil het (nog) niet gebruiken om geen heisa te veroorzaken moest hij met dit systeem zondag winnen , wat zeker het geval zou zijn .