Vincent Van Quickenborne en Maurits Vande Reyde.
Volledig scherm
PREMIUM
Vincent Van Quickenborne en Maurits Vande Reyde. © Simon Mouton Photo News/Sprezza / BELGA

Open Vld neemt uitkeringen in het vizier: “Wie werkt moet minstens 500 euro meer verdienen dan wie niet werkt”

“Wie werkt moet minstens 500 euro meer verdienen dan wie niet werkt.” Dat bepleit Open Vld op 12 mei op haar congres ‘Voor een vrij en sterk land’. Om daartoe te komen, sparen de Vlaamse liberalen de heilige huisjes niet: de partij neemt de uitkeringen in het vizier. Daarnaast komen de liberalen nog met een andere opvallende ingreep, die volgens hen tot 1.800 euro belastingkorting per jaar kan opleveren.

430 reacties

  • simonne goderie

    12 maanden geleden
    Dan gaan vele politici geld terug moeten storten in de staatskas .Blijlbaar willen ze de focus van zichzelf afwenden .
  • CORNELIS GILBERT

    12 maanden geleden
    Dat is héél goed. Maar kunnen ze de werkende 500 euro méér laten verdienen , waar zullen ze dat vandaan halen? of gaan ze de werklozen en OCMW-trekkers een paar honderd euro afpakken? Dat laat de PS NOOIT toe. Dus, het zal blijven zoals het is. De mensen die weinig verdienen zullen weinig blijven verdienen en de steuntyrekkrers zullen op 100 euro na hetzelfde krijgen, rekening houdend met de sociale voordelen die zij extra krijgen. NIET eerlijk, toch?
  • johan vankeirs

    12 maanden geleden
    En wie 40 a 45 jaar gewerkt heeft?Hoeveel zal die bijkrijgen voor bewezen diensten of zijn ze oud en afgeschreven en moeten ze rantsoeneren voor de rest van het leven!
  • Ivo Verbiest

    1 jaar geleden
    De ceo’s enz krijgen dit ook, zij hebben dit niet nodig! Je kan beter enkel diegene die heel weinig verdienen extra geven en goedkope kinderopvang en vervoer! Heb altijd al voor CD&V gestemd maar nu als gepensioneerde zoek ik een andere partij!
  • Tom Caers

    1 jaar geleden
    Erica Huys,wij werkende mensen denken niet dat een echte invalide lui is hoor. Voor mensen als u dient net ons sociaal vangnet. Wat wij wel denken en weten is dat de ontvangers van jaren werkloosheidsuitkering lui zijn. Deze mensen kunnen werken maar profiteren liever van de werkende mens die zorgt voor hun uitkering. Dit moet stoppen! Fysiek en mentaal geschikt om op de arbeidsmarkt mee te draaien dan hoor je dit ook te doen. Doe je dit niet,mij even goed maar verwacht dan ook geen enkele euro.