Aan de Delhaize in Ukkel wordt wel nog gestaakt.
Volledig scherm
Aan de Delhaize in Ukkel wordt wel nog gestaakt. © Dieter Nijs

Deurwaarders breken stakingspiketten bij Delhaize-winkels

46 van de 128 winkels van Delhaize in eigen beheer zijn vandaag nog gesloten. Dat laat woordvoerster Ine Tassignon weten. Dat aantal is verminderd omdat deurwaarders intussen al verschillende blokkades opgeheven hebben. Aan Vlaamse kant hielden vooral vestigingen in Antwerpen en Oost-Vlaanderen de deuren dicht. Het distributiecentrum is niet geblokkeerd.

133 reacties

  • Walter Poels

    1 jaar geleden
    De vakbonden kunnen de Delhaize-filialen toch in franchise overnemen? Aan de huidig geldende lonen dan uiteraard. Zou volgens hen toch geen probleem zijn?
  • Gilbert De Meyer

    1 jaar geleden
    de bazen denken dat ze alles mogen en inderdaad , het is zo ver gekomen dat mensen zo veel moeten betalen iedere maand dat een groot deel niet meer kan staken, maar hierdoor krijgen de bazen veel meer macht, u krijgt geld om te werken, maar dat geld keert terug naar de baas willen of niet. We zijn niet meer dan moderne slaven geworden.
  • Ludo Van Damme

    1 jaar geleden
    In een zelfstandige Delhaize gaan die werknemers nooit hun gunstregime van voorheen kunnen behouden, dat zal misschien wel eventjes duren in het begin, maar na een aantal maanden zal zowel het loon als de werkomstandigheden (zaterdag- en zondagwerk, langere werkuren, part-timewerk, ontslag, enz.) duidelijk aangepast worden. De liberalisering van de markt is dan onvermijdelijk.
  • Ferdinand Drees

    1 jaar geleden
    Er bestaat zoiets als stakingsrecht, maar men heeft ook het recht om te gaan werken, soms is dat een noodzaak, niet iedereen leeft van de staat. Nu duurt het wel zeer lang, destijds was er het Sabenaprobleem, iedereen weet hoe dit geëindigd is.
  • Gerda Leclercq

    1 jaar geleden
    Maar met een leefloon moet ge niet werken, geen sociale lasten betalen, geen belastingen, en kan men van alle sociale voordelen genieten en in tegenstelling van de werkende klasse nog een uitkering ontvangen die 400 € hoger ligt, dan een arbeiderspensioen na 40 jaar werken. Met dank aan de regering, die dit mogelijk maakt.