© ATV

Dertiger zwaargewond nadat geweer per ongeluk was afgegaan op café, stomdronken eigenaar van vuurwapen weer vrij na verhoor

Aan café De Molengeest in Berendrecht geraakte zaterdagochtend een 30-jarige klant levensgevaarlijk gewond bij een schietincident. Er lijkt geen sprake van een ruzie of conflict, mogelijk viel het schot per ongeluk. “Het was een stom ongeval”, zegt de cafébaas. De man die verantwoordelijk was voor het incident werd voorgeleid, maar is intussen weer vrijgelaten.

sare, jtp

De feiten speelden zich af rond 4u op zaterdagochtend ter hoogte van de parking van café De Molengeest op de hoek van de Steenovenstraat en de Antwerpsebaanin Berendrecht. De politie werd opgeroepen omdat een klant van de zaak zwaargewond geraakt was geraakt door een kogel uit een pistool. “In afwachting van de ziekenwagen en de politie hebben we met het hele team van De Molengeest het slachtoffer proberen helpen en hem de eerste zorgen toegediend”, zegt Peter Sollie, sinds anderhalve maand zaakvoerder van het café.

Het 30-jarige slachtoffer werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de cafébaas is de man ondertussen geopereerd en verkeert hij niet meer in levensgevaar.

De vermoedelijke schutter werd net als het vuurwapen aangetroffen. De 59-jarige verdachte werd gearresteerd en werd verhoord, nadat hij eerst de kans had gekregen om te ontnuchteren. “De man werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor onopzettelijke slagen en verwondingen en verboden wapendracht”, zegt Lieselotte Claessens van het Antwerps parket. “Hij is vervolgens vrijgelaten onder voorwaarden.”

Wapen mogelijk gevallen

Aan de feiten lijkt volgens de eerste vaststellingen niet direct een conflict of ruzie vooraf te zijn gegaan. De opgepakte verdachte zou het wapen thuis, vlak bij het café, zijn gaan halen om het aan zijn cafévrienden te tonen. Mgelijk is het wapen gevallen en werd zo een schot afgevuurd, waardoor het slachtoffer in de rug geraakt werd. Dat is ook wat cafébaas Sollie vertelt. “Het was echt gewoon een stom ongeval, al had hij dat wapen nooit mogen meenemen natuurlijk.” De twee betrokkenen zijn mannen uit de buurt die sinds het café anderhalve maand geleden nieuwe eigenaars kreeg elk al enkele keren over de vloer waren geweest zonder voor problemen te zorgen. “Maar ze kennen elkaar niet”, zegt Sollie.

Het labo van de federale gerechtelijke politie en een speurhond kwamen ter plaatse voor een grondig onderzoek van de plaats van het schietincident.

“Zwaar onder indruk”

Ook de advocaat van de 59-jarige man heeft het over een jammerlijk ongeval. “Mijn cliënt is zwaar onder de indruk van wat er gebeurd is”, zegt meester Ergun Top. “Het wapen dat hij bij zich droeg, was vergund. Maar hij had er natuurlijk niet mee op café moeten gaan.” De man woont vlak bij café De Molengeest, een van zijn voorwaarden is een horecaverbod, maar in het belang van het onderzoek mag hij voorlopig ook niet naar huis en moet hij elders verblijven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen