© REUTERS

Recordavond voor Kevin De Bruyne en Erling Haaland bij Manchester City, dat makkelijk afrekent met hekkensluiter Southampton

Manchester City is makkelijk gaan winnen bij hekkensluiter Southampton. De Citizens haalden het met 1-4, via Grealish, Alvarez en tweemaal Haaland. De Noor brak met zijn dertigste (!) treffer dit seizoen een Premier League-record, net als zijn maatje Kevin De Bruyne, die nu aan 100 Premier League-assists zit.

Jorunn Vannoorden

Het duurde tot net voor de pauze dat Manchester City zich beloonde na een dominante eerste helft. Net voor rusten bediende Kevin De Bruyne zijn spits Erling Haaland, de Noor kopte goed binnen. Voor De Bruyne was het de 100e assist in de Premier League. Onze landgenoot wordt pas de vijfde speler in de geschiedenis van de Engelse hoogste klasse om dat te halen.

Bekijk hier de knappe assist:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na de pauze was het opnieuw al City dat de klok sloeg, hekkensluiter Southampton had niets in de pap te brokken. Eerst maakte Jack Grealish er 0-2 van, tien minuten later maakte Haaland met een knappe volley z’n tweede van de avond. Goed voor z’n 30ste competitietreffer in 27 matchen. Niemand deed ooit straffer dan de Noor!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Guardiola haalde z’n wereldspits meteen naar de kant voor een applausvervanging, al zal Haaland toch even gevloekt hebben. Want vijf minuten na z’n wissel kreeg Man City een penalty na een overtreding op Kevin De Bruyne. Geen hattrick dus voor Haaland, wel de 1-4 via Alvarez.

1-4, want tussenin had Sékou Mara nog de eerredder gemaakt voor de thuisploeg, op aangeven van Moussa Djenepo (ex-Standard). Southampton kreeg nog een extra domper te verwerken, want Roméo Lavia viel geblesseerd uit. Hopelijk zonder erg voor de Rode Duivel. Dat uitgerekend tegen z’n ex-club.

Door de zege zet City druk op leider Arsenal, dat morgen de moeilijke verplaatsing naar Liverpool moet maken. City nadert voorlopig tot op vijf punten van Arsenal, maar heeft ook nog een match minder.

© AFP

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer