© REUTERS

Taiwan detecteert 9 oorlogsschepen en 58 vliegtuigen op tweede dag Chinese militaire oefeningen

De Taiwanese autoriteiten hebben negen Chinese oorlogsschepen en 58 Chinese vliegtuigen gedetecteerd rond Taiwan. Dat zei het ministerie van Defensie in Taipei zondag. Dit weekend organiseert het Chinese leger twee dagen lang militaire oefeningen in de Straat van Taiwan. Die zijn gericht op een “totale omsingeling” van Taiwan, zo berichtte de Chinese staatsomroep CCTV zaterdag al.

gli
Bron: BELGA

Het Taiwanese ministerie van Defensie telde op de tweede dag van de Chinese manoeuvres negen oorlogsschepen en 58 vliegtuigen, waaronder straaljagers en bommenwerpers rond het eiland. Het ministerie zegt de bewegingen van de Chinezen op te volgen.

Ondertussen meldde CCTV zondag dat China bij de oefeningen “gezamenlijke precisieaanvallen” heeft gesimuleerd op “belangrijke doelwitten op het eiland Taiwan en de omliggende wateren”. Volgens de Chinese staatszender werden tientallen vliegtuigen ingezet, terwijl grondtroepen “precisieaanvallen met meerdere doelwitten” oefenden.

De militaire manoeuvres gebeuren te midden van spanningen tussen China en Taiwan na een bezoek van de Taiwanese president Tsai Ing-wen aan de Verenigde Staten en haar ontmoeting met de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Kevin MacCarthy. China beschouwt het zelfbesturende, democratische Taiwan, dat nooit deel heeft uitgemaakt van de Volksrepubliek China, als een deel van zijn grondgebied.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer