© Shutterstock

Doe geen suiker, maar wel zout bij je koffie

Koffie drink je toch gewoon zwart of met een schepje suiker en wat melk, niet? Enkele koffiekenners en wetenschappers beweren net dat je best de suiker in je kopje vervangt door wat zout. Dat zou namelijk de bitterheid wat wegnemen.

flb

Uit een studie die in Nature werd gepubliceerd, blijkt dat natriumionen die in zout terug te vinden zijn de bitterheid van de koffie onderdrukken en de smaak verbeteren. Zeker koffie kan soms wat bitter zijn en door de toevoeging van wat zout kun je dus de smaak wat zachter maken.

En alle gekheid op een stokje, hetzelfde blijkt ook voor wijn waar te zijn. Wijnexperten hebben al aangegeven dat het toevoegen van wat zout aan je glas de smaak van een goedkopere wijn kan maskeren.

Maar opgelet, meer dan een snuifje doe je er beter niet in. En wie gewoon houdt van de bitterheid van koffie hoeft zich hier vooral niets van aan te trekken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer