Wagen rijdt tegen politiekantoor in Brussel, bestuurder opgepakt: “Mogelijk controle verloren tijdens rodeorijden op parkeerterrein”

Een wagen is zondagavond tegen het politiekantoor op de Houba de Strooperlaan in Laken gereden. Dat meldt de politiezone Brussel-Stad. In eerste instantie werd gedacht dat de bestuurder mogelijk met opzet tegen het wijkkantoor was gereden, maar ook een scenario waarbij de man de controle over het stuur verloor tijdens het rodeorijden op de parking wordt overwogen.

jvh, cvs
Bron: Belga, eigen berichtgeving

De bestuurder van een personenwagen reed zondagavond via de parking achterwaarts tegen de voorgevel van het wijkkantoor. De man moest daarvoor eerst een scherpe bocht maken, alvorens op het politiekantoor in te rijden. Dat raakte beschadigd, maar er vielen geen gewonden. Er waren wel politieagenten aanwezig in het gebouw.

De chauffeur van de wagen werd opgepakt. “Het is nog niet duidelijk wat er precies aan de hand was”, zegt Willemien Baert van het Brusselse parket. “Volgens de eerste informatie gaat het om een man die aan het rodeorijden was op het parkeerterrein van het politiecommissariaat. Mogelijk is hij daarbij de controle over het stuur verloren, maar het is nog te vroeg om dat met zekerheid te zeggen. Het onderzoek loopt om de precieze omstandigheden van het incident te achterhalen. De bestuurder werd opgepakt, en zal later vanavond nog worden verhoord.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen