© AFP

Vier lichamen gevonden onder ingestort gebouw in Marseille, nog vier mensen vermist onder het puin

Een vierde lichaam is uit het puin gehaald na de explosie en instorting van een flatgebouw in het Franse Marseille. Dat meldt het parket. Er liggen waarschijnlijk nog vier mensen onder de brokstukken. “Er is nog hoop om eventuele overlevenden te vinden”, zo zei Benoît Payan, burgemeester van de stad Marseille.

gli
Bron: BELGA

In de nacht van zaterdag op zondag vond in een flatgebouw met vier verdiepingen in de Zuid-Franse havenstad Marseille een zware ontploffing plaats. Zondagavond kondigden de autoriteiten aan dat van de acht inwoners van het gebouw geen nieuws was en dat zij mogelijk onder het puin lagen. Maandagmiddag werden al vier slachtoffers levenloos teruggevonden. De vier anderen zijn voorlopig nog vermist. Alle gezochte personen zijn volwassenen.

De reddingsoperaties werden bemoeilijkt door een brand die uitbrak als gevolg van de ontploffing. “Gezien de moeilijke omstandigheden waarin de reddingsoperaties verlopen, zal het bergen van lichamen tijd vragen”, aldus de brandweer in een kort persbericht. “De gerechtelijke autoriteit kan daarna overgaan tot de identificatie” van de lichamen. In de ochtend wordt een stand van zaken opgemaakt, klinkt het nog in de mededeling.

© EPA-EFE

“De pijn en het verdriet zijn groot vannacht”, reageerde burgemeester van Marseille Benoît Payan in een persbericht. “We blijven er alles aan doen om de reddingsoperatie tot een goed einde te brengen.” Hij verzekerde dat alle reddingsdiensten nog steeds vastbesloten zijn om de zoekoperaties voort te zetten.

Bij de instorting van het gebouw raakten ook al zes mensen gewond. De oorzaak van de ontploffing is nog niet gekend. Volgens de Franse krant Le Parisien denken de onderzoekers momenteel aan een gasexplosie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer