Een beeld van Taiwanese soldaten tijdens een oefening, verspreid door het Taiwanese ministerie van Defensie.
Volledig scherm
Een beeld van Taiwanese soldaten tijdens een oefening, verspreid door het Taiwanese ministerie van Defensie. © AFP

China houdt militaire oefeningen rond Taiwan, VS stuurt torpedobootjager naar Zuid-Chinese Zee

Het Chinese leger heeft maandag de grootschalig militaire manoeuvres rond Taiwan voortgezet. Het oostelijke commando organiseert oefeningen en patrouilles, net als luchtaanvallen op landdoelen, meldde het Chinese leger. De manoeuvres, die al drie dagen aan de gang zijn, zijn een reactie op het bezoek van de Taiwanese president Tsai Ing-wen aan de Verenigde Staten. Te midden van de oplopende spanningen tussen China en Taiwan heeft de VS torpedobootjager ‘USS Milius’ op missie gestuurd in de Zuid-Chinese Zee.

17 reacties

  • Ward Berden

    1 jaar geleden
    Waar wachten wij, de democratische en 'vrije' landen van de wereld, op om onze marineschepen te laten patrouilleren in de internationale wateren rondom Taiwan? Of gaan we binnenkort weer met onze broek op de enkels staan toekijken wanneer een land zomaar wordt aangevallen?
  • Frans Faes

    1 jaar geleden
    Een zogezegd onafhankelijk Taiwan dient alleen de geopolitiek van de VS. Historisch behoort het tot China. Het is geen oorlog waard. Vrede op aarde aan alle mensen van goede wil.
  • Evan De Jongh

    1 jaar geleden
    Taiwan is technologisch heel sterk, veel chips worden daar gemaakt, chips die in computers worden gebruikt, in smartphones maar evengoed in raketten. Als je dat in handen krijgt sta je heel sterk tegenover de rest van de wereld. We zijn te afhankelijk geworden van China net als bij Rusland en dat weten ze daar ook.
  • stefaan goovaerts

    1 jaar geleden
    taiwan zal nooit een provincie van china worden, taiwan is nooit een onderdeel van de PRC geweest. einde verhaal. we leven niet meer in de 17de eeuw. en als dat wel zo is dan behoort het vasteland tot taiwan, want daar zit nu zijn regering.
  • oswald billiet

    1 jaar geleden
    Wat daar gebeurt is ver van ons huis maar eigenlijk hetzelfde als wat Ukraïne mocht ondervinden. Maar er is toch één groot verschil:; de westerse grootheden verdringen zich om om bij de Chinese president op de thee te gaan en laten de klus liever door de VS klaren. Het rommelt serieus in het Oosten.