Het leger van Wagner-topman Yevgeni Prigozhin (rechts) wilde naar verluidt wapens kopen in Turkije.
Volledig scherm
Het leger van Wagner-topman Yevgeni Prigozhin (rechts) wilde naar verluidt wapens kopen in Turkije. © AFP / AFP

Russisch huurlingenleger Wagner probeerde volgens gelekte documenten wapens te kopen in NAVO-land Turkije

Het Russische huurlingenleger Wagner heeft volgens ‘gelekte geheime oorlogsdocumenten’ geprobeerd om voor de oorlog in Oekraïne wapens te kopen in Turkije, een land dat lid is van de NAVO. Dat schrijft ‘The Washington Post’. “De onthulling dat een NAVO-bondgenoot Rusland mogelijk heeft bijgestaan in zijn oorlog tegen Oekraïne, zou explosief kunnen zijn”, klinkt het.

43 reacties

  • Jan Van Dijck

    1 jaar geleden
    Turkije tuurlijk daarom doen ze zo lastig om zweden toe te laten bij de NAVO . Als dit waar is dan moet er is grondig gesproken worden met Turkije !!
  • Guy Van Becelaere

    1 jaar geleden
    Is de EU democratisch ? , 2 landen bepalen de Europese politiek Frankrijk en Duitsland en de rest is maar versiersel , die bij het kruisje MOGEN tekenen !!
  • Paul Boutsen

    1 jaar geleden
    Ik heb geloofd dat Turkije een trouwe bondgenoot was van NATO en zelfs bij de EU ging komen...tot Erdogan aan de macht kwam. Het land is een schurkenstaat geworden, dat aanleunt bij moslimfundamentalisme en Poetin zijn oorlogje steunt. Beter 2 echte leden, Zweden en Finland erbij, dan verder te gaan met één onbetrouwbare partner.
  • Eugeen Engels

    1 jaar geleden
    Indien waar, Turkije zijn veto negeren voor de toetreding van Zweden !
  • Eric De Baeremaeker

    1 jaar geleden
    Geld hebben ze nodig en hij zou zijn ziel verkopen om aan de macht te kunnen blijven . Zal zijn schoonzoon zijn opvolger worden ? Deze levert namelijk drones aan Oekraïne .