Plan om Britse huizen te isoleren is “lege doos”: aan huidig tempo zal het 300 jaar duren om doelen te behalen

De Britse overheid is van plan om honderdduizenden huizen beter te isoleren. Volgens critici is het plan echter zeer onrealistisch. Het zou zelfs tot 300 jaar kunnen duren voordat het beoogde doel wordt behaald.

Waarom is dit belangrijk?

In tal van Europese landen moeten huizen de komende jaren geüpgraded worden om ze energie-efficiënter te maken. Voor armere huishoudens is dat echter niet evident. De Britse overheid bedacht om die reden de ‘Great British Insulation Scheme’, een initiatief om de minst energie-efficiënte huizen in Groot Brittannië beter te isoleren.

In het nieuws: De ‘Great British Insulation Scheme’ is volgens berekeningen van de UK Business Council for Sustainable Development, een organisatie die de energietransitie probeert te versnellen, een lege doos.

  • Het zou volgens de industriegroep 190 jaar duren om de energie-efficiëntie van de slechtst geïsoleerde Britse huizen te verbeteren.
  • Nog schrijnender: het zou maar liefst 300 jaar duren om de overheidsdoelen voor het reduceren van de energie-armoede te bereiken. Dat berek
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer