© AP

Na 27 uur is brand die Hamburg in zwarte rook hulde nog steeds niet gedoofd

Zowat 27 uur na de start van de grote brand in de Duitse havenstad Hamburg, is het vuur nog steeds niet gedoofd. Dat zegt een politiewoordvoerder maandag. De brand verwoestte verschillende opslagplaatsen en hulde de stad in zwarte rook.

gli
Bron: BELGA

Ook maandag zullen de bluswerken voortgezet worden. De oorzaak van de brand en de aangerichte schade zijn nog niet bekend. Er zijn geen slachtoffers gevallen.

Het vuur ontstond rond 4.30 uur in de wijk Rothenburgsort, aan het havengebied van Hamburg. Volgens de brandweer zouden op het terrein van een autozaak voertuigen en wasmachines vuur hebben gevat. De brand verspreidde zich ook naar zogeheten IBC-containters met ontvlambare vloeistoffen. 

De zwarte rook dreef af naar het stadscentrum. De lokale autoriteiten waarschuwden voor de extreem gevaarlijke rookontwikkeling. Gedurende enkele uren was ook het lokale en langeafstandsverkeer ten oosten van de stad beperkt. Zondagnamiddag gaf de brandweer aan dat er geen gevaarlijke concentraties meer in de lucht waren.

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer