RV/Thomas Sweertvaegher
Volledig scherm
PREMIUM
© RV/Thomas Sweertvaegher

“Gelukkig hebben we het voorstel van de leverancier niet gevolgd”: betaalden we maandenlang te veel voor onze energie?

Heel wat Belgen die vorig jaar hun voorschot op de energiefactuur drastisch zagen stijgen, krijgen bij hun eindafrekening honderden tot zelfs duizenden euro’s terug. Kasper, Bie en Bert tonen hun eindafrekening nadat ze te hoge voorschotten betaalden: “Het kan niet de bedoeling zijn om klanten voor bank te laten spelen.”

64 reacties

  • Klaartje Van Goethem

    1 jaar geleden
    Wij hebben zonet de eindafrekening in de bus gekregen. Hier hebben we bijna 2.600 euro terug gekregen. Ja, ook gelet op energieverbruik en de temperatuur beperkt. Wij hadden een voorschot van 300 euro per maand. Nog altijd super blij met onze lage energie woning.
  • Benny Deridder

    1 jaar geleden
    Tja, maar liever dat dan ineens een klad te moeten bijbetalen. Dan is het ook weer geween en tandengeknars.
  • Dirk Uyttenhove

    1 jaar geleden
    De paarsgroene rampregeringen van Verhofstadt hebben ons land uitverkocht met de belofte dat de privatisering de prijzen zouden doen dalen. Ondertussen, sommigen toen al, weten we wel beter. En de tweede paarsgroene ramp Vivaldi is terug gekomen om het werk af te maken met de saga rond de kerncentrales en zo nog meer mensen in de miserie te duwen. Missie geslaagd voor de Vivaldisten!
  • richard lenssens

    1 jaar geleden
    Bepaal mijn voorschot zelf en niet de leverancier zo simpel is het maar als men domici-liering zit geef je volmacht waar ze gretig van (mis)bruik van maken.Betaal uitsluitend met overschrijving en je blijft de baas.
  • jos kenis

    1 jaar geleden
    Toen de prijzen stegen werden we overstelpt met mails om onze voorschotten aan te passen. Toen de prijzen daalden hoorden we ineens niks meer.