Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Iconische hamburger is 50 jaar

Vijftig jaar nadat de eerste Big Mac van McDonald's over de toonbank ging, vieren we zijn jubileum. Het hoofdkantoor van McDonalds geloofde eerst niet in de hamburger. Maar later was het net die hamburger die de fastfoodketen groot maakte.

pebs

Op 22 april 1967 werd de Big Mac voor het eerst verkocht in Pennsylvania in de Verenigde Staten. De Big Mac was met zijn 45 cent veel duurder als een gewone hamburger die 18 cent kostte. Topmanagers vreesden dat hamburgerliefhebbers dat te duur zouden vinden. Maar de hamburger verkocht als zoete broodjes.

De hamburger bestaat uit een dubbel sesambroodje, twee burgers van 100 procent rundsvlaas, kaas, ijsbergsla, augurken, uit en saus. Maar net die saus is een goed bewaard geheim. De bedenker van de hamburger, Jim Delligatti, deed er twee jaar over om de perfecte saus te ontwikkelen. Sinds de Big Mac in 1967 voor het eerst op het menu verscheen, is het recept van de hamburger nooit gewijzigd. Een jaar later, in 1968, stond de Big Mac bij alle vestigingen van McDonald's op de menukaart.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer