Meedogenloze Wagner-baas rekruteert via telefoon: “Als hij met tank over dode Oekraïners kan rijden, dan is hij een tanksoldaat”

De Wagnergroep heeft veel strijders verloren in de strijd om Bachmoet in Oost-Oekraïne en zoekt dringend nieuwe vrijwilligers. Dat de nood hoog is, blijkt uit een video - die je bovenaan kan bekijken - waarin de Wagner-baas hoogstpersoonlijk de telefoon opneemt om te rekruteren. Het huurlingenleger strooit met - naar Russische normen - riante vergoedingen en moderne uitrustingen, zo staat bovendien te lezen in een open brief.

31 reacties

  • Anna Green

    1 jaar geleden
    willy platteau, denk je echt dat de rechtbank van Den Haag hun boeit?
  • Marc Puystiens

    1 jaar geleden
    Je moet maar zot zijn om in dat verhaal mee te gaan.
  • Jan Van Bavel

    1 jaar geleden
    Die Wagner militie zijn echte moordenaars en wij kijken dat geweld aan zonder iets te doen. Het word hoogtijd dat Europa en de Navo wakker word en er stevig tegenaan gaat.
  • Evan De Jongh

    1 jaar geleden
    Reduan, nato oogst wat ze zaaiT, en wat is dat dan? Wat denk je dat er zou gebeuren als Nato niet bestond, denk je dan dat Rusland nooit zou aanvallen. Degene die denken dat het een oorlog van Putin tegen het westen is vergissen zich, het enige wat telt zijn de vele grondstoffen die Oekraïne heef. Wat denk je dat gaat gebeuren als we stoppen met aardgast te gebruiken, belangrijkste inkomen in Rusland. Oekraïne hun graan stelen, hun mijnen leegroven daar gaat het om.
  • Bas Vanderstraeten

    1 jaar geleden
    andere mentaliteit en ingesteldheid dan in ons gepamperd "westen".