Archiefbeeld van de Italiaanse kustwacht.
ROBERTO SALOMONE

Italiaanse kustwacht probeert 1.200 mensen te redden op zee

De Italiaanse kustwacht probeert in de Middellandse Zee zowat 1.200 migranten te redden die opeengepakt op twee vissersboten zitten. De kustwacht heeft sinds vrijdag bij verschillende operaties al 2.000 mensen vanop zee gehaald.

Op meer dan 190 kilometer ten zuidoosten van Siracusa op Sicilië probeert de Italiaanse kustwacht 800 migranten van een overvolle vissersboot te halen. De boot bevindt zich in Italiaanse wateren. Drie patrouilleboten van de kustwacht en een koopvaardijschip zijn betrokken bij de reddingsoperatie.

Een tweede vissersboot met 400 migranten aan boord werd onderschept ten zuidoosten van Kaap Passero, op de zuidpunt van Sicilië. Volgens de kustwacht waren bij de reddingsoperatie twee koopvaardijschepen betrokken. Alarm Phone, een nummer voor mensen in nood op zee, zei maandag op Twitter dat de migranten aan boord "in paniek" waren.

BEKIJK - Reddingsacties van de Italiaanse kustwacht op 9 april:

Videospeler inladen...

Sinds vrijdag zijn al zo'n 2.000 mensen gered bij meerdere operaties, zei de kustwacht. Duizenden migranten hebben de afgelopen dagen de Italiaanse kusten bereikt, waaronder het eiland Lampedusa, na de gevaarlijke reis in geïmproviseerde bootjes vanaf de Noord-Afrikaanse kust.

Meest gelezen